Οικονομόπουλος Δανιήλ, Γ3

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε ένα ακόμα οπαδικό επεισόδιο ανάμεσα σε τρία αθώα παιδιά που αγαπούσαν την ομάδα τους και σε δέκα δολοφόνους. Το αποτέλεσμα αυτού του επεισοδίου το γνωρίζουμε όλοι. Ο 19χρονος Άλκης δεν θα μπορέσει ξανά να συζητήσει με τους φίλους του για τον αγώνα της Κυριακής, να υποστηρίξει την ομάδα του, να πάει στο γήπεδο…

Εξαιτίας δέκα δήθεν οπαδών του ΠΑΟΚ, στους οποίους θα ταίριαζε καλύτερα ο χαρακτηρισμός άνανδροι δολοφόνοι, οι οποίοι νόμιζαν πως ήταν σωστό ή κατάλληλο να κυνηγήσουν τρία παιδιά που υποστήριζαν διαφορετικό σύλλογο και να φονεύσουν ένα από αυτά. 

Σύμφωνα με μια συζήτηση που είχα με παιδιά από το σχολείο που υποστηρίζουν την ομάδα του ΠΑΟΚ, αυτοί που δολοφόνησαν τον Άλκη δεν αξίζει να λέγονται οπαδοί καθώς παρόλο που φωνάζουν συνθήματα κατά των αντιπάλων οι ίδιοι δεν  θα προχωρούσαν ποτέ στην χρήση βίας. 

Οι μαθητές/τριες του 2ου Λυκείου Συκεών “δεν ξεχνούν”

Από την άλλη, οι οπαδοί του Άρη μετά από αυτό το περιστατικό γυρεύουν μανιασμένα εκδίκηση καθώς σε κοντινή περιοχή έγραψαν σε τοίχο «Πάρτε εκδίκηση». Αυτό δείχνει πως παρά τον θάνατο του νεαρού παιδιού, οι ομάδες και οι οπαδοί αντί να κάνουν κινήσεις συμφιλίωσης για να σταματήσουν τέτοια περιστατικά οπαδικής βίας όπως με τον Νάσο πριν από μια 5ετία , οι σύνδεσμοι οπαδών , κυρίως, αξιώνουν την υποκίνηση της βίας.

Αντί να συνεχίζονται τέτοια περιστατικά και να συνεχίζουμε να θρηνούμε θύματα, προτιμότερο θα ήταν να συμφιλιωθούν επιτέλους οι οπαδοί των δύο ομάδων καθώς δεν βρισκόμαστε μακριά από θάνατο ενός ακόμα οπαδού.

Επιπρόσθετα, η οπαδική βία δεν είναι το μόνο πρόβλημα της σύγχρονης κοινωνίας και συγκεκριμένα της χώρας μας. Από τις βίαιες γυναικοκτονίες και συζυγοκτονίες που ταρακούνησαν και συνεχίζουν να ταρακουνούν την χώρα μας, στις μακιαβελικές επιθέσεις σε επαγγελματικά σχολεία και τα ασταμάτητα οικονομικά προβλήματα κάθε νοικοκυριού. Η κυβέρνηση και οι υπουργοί τι κάνουν για να προσπαθήσουν να βρουν μια λύση για όλα αυτά; Τσακώνεται με την αντιπολίτευση και ανταλλάσσουν μπουνιές και φάπες σαν 5χρονα.

Οι γυναικοκτονίες, αρχικά, και τα επεισόδια σεξουαλικών παρενοχλήσεων είχαν φτάσει στο ζενίθ το περασμένο καλοκαίρι όπου είχαν συμβεί περισσότερες από 4 δολοφονίες μέσα σε 2-3 μήνες. Συνολικά το 2021 περίπου 15 γυναίκες δολοφονηθήκαν από ζηλιάρηδες συζύγους και τρελούς και εγωκεντρικούς πρώην συζύγους. Αυτό σε συνδυασμό με την επίλυση της υπόθεσης της επίθεσης στην Ιωάννα και τις καταστροφικές πυρκαγιές που συνέβησαν το καλοκαίρι απασχόλησαν και ευαισθητοποίησαν την λαό και την κοινωνία. Αντίθετα, η κυβέρνηση και οι ακόλουθοί της έδιναν οδηγίες για το πώς να δολοφονήσεις και να γλιτώσεις την ισόβια, πώς να ανάψουν κατάλληλη, καταστροφική πυρκαγιά και πώς να επιτεθείς σε άτομα σε συνεντεύξεις του σε πρωινάδικα.

Τώρα, το 2022, βγήκε καινούρια μόδα καθώς σε αυτή την χώρα δεν μπορούμε να βάλουμε τον «απ’ αυτό μας» κάτω μια φορά να μείνουμε ήσυχοι: επιθέσεις σε επαγγελματικά, κυρίως, σχολεία από εξωσχολικούς. Αυτή η ‘’μόδα’’ υπήρχε από παλιά αλλά η κατάσταση έχει ξεφύγει πια, καθώς από τις προσαγωγές που έγιναν κατασχέθηκαν όπλα που θα ζήλευαν και οι εκτελεστές. Αυτά συμβαίνουν όμως, αναγνώστες όταν η κυβέρνηση έχει να πληρώσει 2 και 3 δισεκατομμύρια για τα Rafalle αλλά δεν έχει λεφτά να δημιουργήσει ασφαλές περιβάλλον σε σχολεία της χώρας.

Το κερασάκι στην τούρτα; Το ρετιρέ στην πολυκατοικία; Δεν φτάνει που έχουμε ένα βουνό προβλήματα από την εποχή της κρίσης ήρθαν και οι συνεχείς και παράλογες ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα να συμπληρώσουν το τρίο χλαπάτσα. Αυξήσεις 150% και 200% θα μας οδηγήσουν σε τριτοκοσμική χώρα. Οι απελπισμένοι πολίτες δήλωσαν πρόσφατα πως με το ζόρι ζούσαν στερημένα πριν τις ανατιμήσεις και πως τώρα δεν ξέρουν τι να κάνουν και πώς να αντιδράσουν καθώς είναι σοκαρισμένοι.

Συνοψίζοντας, το 2022 φαίνεται ήδη παρόμοιο και χειρότερο από την περασμένη χρονιά, καθώς φέτος προστέθηκαν δύο νέες μόδες: οπαδική βία και επιθέσεις σε ΕΠΑΛ. Ας ελπίσουμε πως θα βγούμε ζωντανοί και από αυτή την φουρτούνα αλλά με τέτοιο γκαντέμη που έχουμε για πρωθυπουργό οι ελπίδες είναι μηδαμινές!

Leave a Comment