Από τη Νινέτα Αδαμίδου

Κάθε χρόνο η μόδα αλλάζει και όλοι, ειδικά εμείς οι έφηβοι, θέλουμε να την ακολουθούμε και να πληροφορούμαστε γι? αυτή. Αυτό γίνεται τις πιο πολλές φορές για να μπορούμε να συζητάμε με τις παρέες μας για κοινά πράγματα και να ανταλλάζουμε απόψεις και ιδέες για ένα στυλ.

Συχνά επηρεαζόμαστε από φίλους μας, αφού τις περισσότερες φορές θέλουμε να αγοράσουμε κάτι που είδαμε πάνω σε έναν άλλον. Τα τελευταία χρόνια για παράδειγμα εμφανίστηκε η μόδα με τα σταράκια. Η πλειοψηφία των εφήβων φοράνε τα σταράκια περισσότερο από κάθε άλλο παπούτσι.

Επιπλέον φέτος έχει παρατηρηθεί η “μανία” με την αγγλική σημαία. Στα καταστήματα υπάρχουν τσάντες με την απεικόνιση της αγγλικής σημαίας, μπλούζες, φούστες, παντελόνια, ακόμα και αξεσουάρ όπως φουλάρια, ζώνες ή ακόμα και κοσμήματα! Αυτό το νέο κύμα μόδας έχει επηρεάσει πολλούς νέους, καθώς για κάποιους είναι είτε θέμα αρέσκειας είτε συνήθεια “αντιγραφής” ντυσίματος των φίλων του.

Έτσι η μόδα έχει αλλάξει πολλές φορές από τα παλιότερα χρόνια μέχρι σήμερα, αφού όλο και κάποιοι θα υπάρχουν την κάθε εποχή να βγάζουν καινούργιες μόδες που να τις προξενούν οι άνθρωποι ή ακόμα και να τις μετατρέπουν. Είναι όμως σωστό όλοι οι άνθρωποι να έχουμε τον ίδιο τρόπο ντυσίματος ή μήπως πρέπει ο καθένας να έχει το δικό του στυλ έτσι ώστε να μπορεί να αναδεικνύει την προσωπικότητά του;

Leave a Comment