Κατά τη φετινή σχολική χρονιά στο σχολείο μας εκπονήθηκαν δύο πολύ ενδιαφέροντα προγράμματα, τα «Περί Υδάτων Ι» & «Περί Υδάτων ΙΙ».

Όπως γράφαμε στην αρχή της χρονιάς:

Τα δύο προγράμματα Περιβαλλοντικής Αγωγής έχουν θέμα το νερό και την σωστή διαχείριση του. Υλοποιούνται από τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων Α3 & Α4 αντίστοιχα, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των προγράμματων, τις κ. Μ. Ζωφάκη-Βιολόγο, Π. Μαλλιαρού-Πληροφορικό και Ε. Χατζησαμουηλίδου Αρχιτέκτονα-Τεχνολόγο. Με ένα ημερολόγιο γεμάτο δράσεις, ομαδικές αναζητήσεις και εργασίες, συναντήσεις, διάλογο, κατασκευές, φωτογραφήσεις, δημιουργίες, στοχεύουμε να γνωρίσουμε τις χρήσεις του νερού, να μάθουμε την αξία του και τον κύκλο ζωής του, να συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα της ορθολογικής μεταχείρισης του, να
κρατήσουμε αρνητική στάση στη ρύπανσή του και να κατανοήσουμε την σημασία
του ως ανανεώσιμη καθαρή πηγή ενέργειας σε σχέση με το παγκόσμιο ενεργειακό πρόβλημα. Χρειαζόμαστε για την επίτευξη των στόχων μας αρωγούς, τους γονείς και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Τα προγράμματα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τις δράσεις και τις αναμνήσεις που μας άφησαν με ένα σύντομο βιντεάκι:

Δείτε στο χάρτη τις κρήνες της Άνω Πόλης στις οποίες περιηγήθηκαν και φωτογράφισαν οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Leave a Comment