Η Περιβαλλοντική Ομάδα του 1ου Γυμνασίου Συκεών «… ανεπαισθήτως γύρω μου (στη γειτονιά μου) έκτισαν τείχη…» κλείνοντας τη φετινή της πορεία, θέλει να παρουσιάσει στη σχολική μας κοινότητα τις δράσεις της.

Τη σχολική χρονιά 2022-2023 ¨επαναλειτούργησε¨ το περιβαλλοντικό πρόγραμμα που προ της πανδημίας είχε συνεχή 10ετία ζωής.

Φέτος 22 μαθητές και μαθήτριες της Α και Β τάξης, που με κλήρωση επιλέχθηκαν ανάμεσα σε όσους ενδιαφέρονταν να συμμετέχουν, μελέτησαν ιστορικά μνημεία της γειτονιάς του σχολείου και εκπαιδεύτηκαν ως ξεναγοί σε αυτά.

Οι ικανότατοι μικροί ¨ξεναγοί¨ ξενάγησαν τους συμμαθητές τους των τμημάτων Α1, Α2, Β1, Β2 και τους μαθητές της Α και Β τάξης του 3ου Γυμνασίου Λαγκαδά, στο Επταπύργιο, τα Τείχη της πόλης και της Ακρόπολης, το Τριγώνιο, τις Μονές Βλατάδων και Όσιου Δαβίδ ( Λατόμου). Περπατήσαμε κατά μήκος των Ανατολικών Τειχών, επισκεφθήκαμε τη Ροτόντα, την Καμάρα και το Λευκό Πύργο.

Επίσης επισκεφθήκαμε το Κάστρο του Πλαταμώνα στα πλαίσια προγράμματος του ΚΕΠΕΑ Ανατολικού Ολύμπου.

Ευχαριστώ όλους τους μαθητές, όλες τις μαθήτριες του προγράμματος για την υπεύθυνη στάση και συμμετοχή τους, την άριστη συνεργασία τους.

Ευχαριστώ τους γονείς που εμπιστεύονται και στηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες του σχολείου και φυσικά τους/τις συναδέλφους και τη Διεύθυνση του σχολείου για κάθε βοήθεια και διευκόλυνση που μας παρείχαν.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ τη συνάδελφο Συργιάννη Μαρία για τη συμμετοχή και τη συμβολή της στο πρόγραμμα.

Με Εκτίμηση,

Η υπεύθυνη καθηγήτρια

Κωνσταντινίδου Βασιλική

Leave a Comment