Από την Ηλιάνα Δίγκα

Απρίλης 2013…Οι ισχυροί της Ελλάδος-και όχι μόνο-κατάφεραν μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, να καταστρέψουν ό,τι είχε δημιουργήσει η Ελλάδα, εδώ και πολλά χρόνια στην οικονομία, τον πολιτισμό και στην κοινωνία. Το πιο σημαντικό όμως, ήταν η καταστροφή των ονείρων μας!!! Και εκεί που πίστευα πως η αδερφή πατρίδα μας , η Κύπρος, θα μπορούσε να στεγάσει τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο, όλα ισοπεδώθηκαν!!!

Όλα τα κανάλια:μικρά και μεγάλα, επαρχιακά και τοπικά, ελληνικά και ξένα, όλα έχουν σαν πρώτο θέμα την οικονομική καταστροφή της Κύπρου. Δύσκολο να καταλάβω, μα μόνο από τις απεγνωσμένες εκφράσεις των ανθρώπων, το μυαλό μου αρχίζει και παίρνει στροφές. Ένα χάος στις κυπριακές τράπεζες, καθώς οι αποταμιεύσεις Κύπριων, Ελλήνων και Ρώσων, μπλόκαραν μέσα σε μία νύχτα. Το χάος μεγαλώνει ακόμα περισσότερο στις αλυσίδες καταστημάτων και στους πελάτες τους, όπου χρήματα για τη διακίνηση των προϊόντων δεν υπάρχουν! Ανεξήγητη κατάσταση, μιας και η φορολόγηση ποσών κάτω των 100.000? φορολογείται με 4,5%,ενώ τα ποσά άνω των 100.000? φορολογούνται με 6,2%.Το πιο παράλογο όμως που συνέβη και ακόμα προσπαθώ να το εξηγήσω, είναι το ότι όλα τα υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών έκλεισαν, εκτός από αυτά που βρίσκονται στο Λονδίνο. Μεγάλη ευκαιρία για τους μεγαλοκαταθέτες να αρπάξουν ό,τι προλάβουν και να «την κάνουν» με ελαφρά πηδηματάκια!

Στα αλήθεια, δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική κάποιων ανθρώπων? Δεν με σηκώνει να πω κάτι άλλο εκτός από μία παράκληση: Δώστε μας πίσω τις πατρίδες μας!

 

Leave a Comment