Από τη Μαρία Μίλκα

Ελλάδα. Η χώρα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού. Έλληνες. Ο λαός που είχε πάντα την αγκαλιά του ανοιχτή για κάθε μετανάστη, για κάθε πρόσφυγα, για κάθε ξένο. Τώρα, κάποια κόμματα εκμεταλλευόμενα τα συναισθήματα και την αγάπη του ελληνικού λαού για την πατρίδα, ταυτόχρονα με την εχθρικότητα που εκδήλωσαν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα την περίοδο της κρίσης μπόρεσαν να τον παρασύρουν και να δημιουργήσουν μέσα σε αυτόν μίσος και επιθετικότητα απέναντι στον συνάνθρωπο του.

6/5/12, βουλευτικές εκλογές. Μπαίνουν στη Βουλή με μεγάλο ποσοστό αυτοί που θέλουν να διώξουν όλους του ξένους, θέλουν να διώξουν τους φίλους μου, τους συμμαθητές μου, τους ανθρώπους που νιώθουν την Ελλάδα σπίτι τους. Πιστεύουν ότι οι Έλληνες είναι ανώτερος λαός από τους υπόλοιπους επειδή έχουν το μεγαλύτερο παρελθόν από όλους τους λαούς. Λάθος. Γιατί όλοι είμαστε άνθρωποι, όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα και όλοι είμαστε ξεχωριστοί. Γιατί ο άνθρωπος δημιούργησε τα έθνη και όχι τα έθνη τον άνθρωπο! Πώς μπορώ εγώ να στηρίξω το μέλλον μου σε ανθρώπους που κάνουν τέτοιες διακρίσεις; Μερικές φορές σκέφτομαι ότι οι μεγάλοι όταν ψηφίζουν δεν σκέφτονται εμάς , δεν σκέφτονται πως θα νιώσουμε εμείς, δεν σκέφτονται το μέλλον μας, δεν μας σκέφτονται?

Θέλω να φωνάξω σε αυτούς που δεν μας υπολογίζουν, που θέλουνε να διώξουνε τους φίλους μας και τους συμμαθητές μας ένα ηχηρό ?ΕΞΩ από το σχολείο, ΕΞΩ από την παιδεία?. Αν δεν τους διώξουν οι μεγάλοι θα αναγκαστούμε να τους διώξουμε εμείς. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να επαναλάβει την μαύρη σελίδα της Ιστορίας μας? τη σελίδα της ΧΟΥΝΤΑΣ.

Σαν μαθήτρια, σαν έφηβη και σαν μέρος από το μέλλον της Ελλάδας δεν θα δικαιολογήσω ποτέ αυτό που πράξανε κάποιοι οι άνθρωποι ρίχνοντας στην κάλπη την ψήφο τους υπέρ ενός εθνικιστικού κόμματος. Και μην ξεχνάτε ποτέ ότι Έλληνας είναι όποιος νιώθει Έλληνας.

 

Leave a Comment