Από την Κωνσταντίνα Καλημέρη

Η Φιλία είναι μια από τις πιο σημαντικές σχέσεις που μπορεί να έχει ένα άτομο με κάποιο άλλο. Χωρίς φίλους η ζωή είναι μουντή και καταθλιπτική.

Ο φίλος είναι εκείνος που θα σε στηρίξει σε μια δύσκολη στιγμή, εκείνος που θα χαρεί με την επιτυχία σου, εκείνος που θα μοιραστεί τον πόνο σου και θα διπλασιάσει την χαρά σου. Εκείνος που θα σου δίνει το χέρι του αν πέσεις για να σηκωθείς και εκείνος που θα σε κρατάει σφιχτά για να μην πέσεις. Αυτός που θα σε συμβουλέψει και θα σε βοηθήσει να χαμογελάσεις ακόμη και στις δύσκολες μέρες.

Η φιλία θα πρέπει να είναι αμοιβαία, αφού είναι ένα αμοιβαίο συναίσθημα. Για να υπάρξει δηλαδή φιλία ανάμεσα σε δυο ή και περισσότερα άτομα πρέπει όλα τα άτομα και να δίνουν αλλά και να παίρνουν αγάπη. Πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλο αλλά και να είναι πιστοί, δηλαδή να είναι πραγματικοί φίλοι και όχι εικονικοί.

Εικονικοί φίλοι είναι οι φίλοι που στην ουσία δεν είναι φίλοι. Πολλές φορές υποκρίνονται τους φίλους και όταν δεν είναι μαζί λένε τα χειρότερα λόγια για αυτούς. Στις μέρες μας αυτό το φαινόμενο τις εικονικής φιλίας είναι πολύ συνηθισμένο, αφού τα άτομα και συνήθως οι έφηβοι κάνουν παρέα με άλλους είτε για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, είτε για εκμετάλλευση.

Οι αληθινές φιλίες δεν στηρίζονται ούτε στην εξωτερικοί κατάσταση των ατόμων, ούτε στην οικονομική αλλά βέβαια ούτε στην κοινωνική τάξη του καθενός.

Οι αληθινοί φίλοι βρίσκονται παντού?! Για να κάνεις αληθινούς φίλους απλά πρέπει να δείξεις κατανόηση και να δώσεις αγάπη. Και όπως έλεγε και ο λαός «Αγάπα τους φίλους σου με τα ελαττώματα τους». Επίσης μια φιλία είναι πιο εύκολο να αναπτυχθεί σε ανθρώπους μια κοινά ενδιαφέροντα «Δείξε μου τους φίλους να σου πω ποιος είσαι» αλλά πολλές φορές και με διαφορετικά ενδιαφέροντα? και όπως λέει και ο νόμος της φυσικής «Τα ετερώνυμα έλκονται»

Η ζωή είναι όμορφη, αλλά και μικρή. Η μοναξιά μπορεί να στην μικρύνει και άλλο. Ζήσε την κάθε στιγμή με τους φίλους σου και απόλαυσε την. Και όπως μου είπε μια φίλη μου μια φορά «Για όλο τον κόσμο είσαι κάποιος, αλλά για κάποιους είσαι όλος ο κόσμος».

Leave a Comment