Από τις Βασιλική Στραγανιώτη και Αναστασία Παμπόρη

Σε μία Ελλάδα που βράζει και φλέγεται, προσπαθώντας να διατηρήσει την εθνική της συνείδηση και να μην αλλοιώσει τις ιδεώδεις αξίες του πατριωτισμού, σε στιγμές οικονομικής κρίσης και υπέρτατης αγανάκτησης από τους πολίτες της, η επανάσταση δεν αργεί να έρθει.

Έτσι έγινε και πριν λίγες μέρες. 7 Μαρτίου 2012. Ημέρα εθνικής επετείου για τα Δωδεκάνησα. Κι όμως ο Δήμαρχος του νομού της Κω δεν δίστασε να προκαλέσει την οργή και τις αντιδράσεις των πολιτών. Με δική του πρωτοβουλία υπέστειλε την ελληνική σημαία από διάφορα σημεία της πόλης αλλά και του Δημαρχείου, αντικαθιστώντας την με μία κόκκινο- κίτρινη με το έμβλημα του Ιπποκράτη στο κέντρο της. Δήλωσε πως θα ζητήσει την απεξάρτηση της Κω από την Ελλάδα δημιουργώντας ένα αυτόνομο κρατίδιο, ξεκινώντας με την κοπή νέου νομίσματος!!! Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Πολλά χλευαστικά σχόλια ακούστηκαν, όμως το αυτί του Δημάρχου δεν ιδρώνει. Τι σκοπό είχε όμως αυτή η απόπειρα ”προπαγάνδας” ; Τι προσπαθεί να μεταδώσει στο κράτος η κίνηση αυτή; Ποτέ δεν θα μπορέσουμε να καταλάβουμε την βούληση του Δημάρχου της Κω.

Σε τέτοιες στιγμές, το κράτος πρέπει να παραμείνει ενωμένο. Οι κινήσεις του αυθορμητισμού και η ανυπολόγιστες συνέπειες των πράξεων δεν θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην αναγέννηση της. 3.000 χρόνια ζωής. 3.000 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό. Δεν πρέπει να αφήσουμε την κρίση να μας αφανίσει. Μετά από όλα όσα έχουν διαδραματιστεί τον τελευταίο χρόνο, βλέπουμε πως ακόμα υπάρχουν λαοί κάπου εκεί έξω που νοιάζονται για το μέλλον της χώρας μας. Διαμαρτυρίες παγκοσμίως για την ανάδυση της Ελλάδας ξανά, έχουν ήδη λάβει μέρος. Ελπίζουμε για ένα καλύτερο αύριο.

 

 

Keep Walking Greece!!!

Leave a Comment