Από την Αφροδίτη- Μαρία  Τσιώμπρα και Μάρθα Τριανταφύλλου ( A4)                                                                       

Η φιλία είναι κάτι θαυμάσιο, υπέροχο και απαραίτητο για τον άνθρωπο.  Δεν είναι μόνο ανταλλαγή αγαθών. Είναι ανιδιοτελής αγάπη. Ένας καλός φίλος πρέπει να σέβεται και να ακούει την άποψη του άλλου, να μην έχει φίλους μόνο για τα αγαθά και να υποστηρίζει τον φίλο του και στα εύκολα και στα δύσκολα.

Ακόμα κι όταν δύο άνθρωποι χωρίζονται (αλλαγή χώρας, σχολείου ή μετακόμιση) δεν πρέπει να διακοπεί η αγάπη μεταξύ τους, ούτε ο ένας να ξεχάσει τον άλλον. Η φιλία είναι ένας πύργος που χτίζεται με εμπιστοσύνη κι αγάπη. Τι νόημα έχει να δώσουμε μία κλοτσιά και να τον χαλάσουμε; Τζάμπα ο κόπος. Η αγάπη πρέπει να κρατηθεί, ο,τιδήποτε και αν γίνει.

Σήμερα, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία, οι φίλοι που έχουν χωριστεί μπορούν να μιλήσουν μεταξύ τους  μέσω κινητού, υπολογιστή ή διάφορων εφαρμογών στο διαδίκτυο. Στα παλιά τα χρόνια οι άνθρωποι χανόντουσαν μεταξύ τους αν κάποιος έφευγε μακριά, γιατί υπολογιστές και κινητά δεν υπήρχαν. Ευτυχώς που υπήρχε η αλληλογραφία. Η διαφορά του τότε και του σήμερα είναι τεράστια? Τότε ήταν πιο εύκολο να κάνεις φίλους, τώρα κυριαρχεί η καχυποψία. Είμαστε πιο επιλεκτικοί με τους φίλους μας, ενώ κάποιοι φοβούνται ακόμα και να ζητήσουν από τον άλλον να κάνουν παρέα?

Αν θες να αποκτήσεις φίλους να είσαι ο εαυτός σου, να πλησιάζεις τον άλλο και φυσικά ένα χαμόγελο ποτέ δεν βλάπτει!

                                                                            

                                                                                                                                                                                    

 

Leave a Comment