Οι γονεις σήμερα είναι και φαίνονται εξαντημένοι. Γιατί άραγε;

Από τη Βασιλική Μπαντή και την Παναγιώτα Χριστοφορίδου

Στη σύγχρονη κοινωνία, οι γονείς επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες που τους οδηγούν σε εξάντληση. Τα ακανόνιστα ωράρια, η υπερένταση, οι συγκρούσεις, και το άγχος αποτελούν καθημερινό μέρος της ζωής τους φέρνοντας ως αποτέλεσμα την ψυχική και σωματική υπερκόπωση καθώς και την έλλειψη διάθεσης.

Οι συνθήκες που επικρατούν στην δουλειά γίνονται όλο και πιο απαιτητικές, με αποτέλεσμα οι γονείς να βρίσκονται έξω από το σπίτι τις περισσότερες ώρες. Επίσης, ένας άλλος λόγος είναι οι καθημερινές δουλειές του σπιτιού. Τα παιδιά της οικογένειας και μερικές φορές, ένας από τους δύο γονείς, δεν βοηθάνε στην συντήρηση του σπιτιού και έτσι οι γονείς κουράζονται περισσότερο. Επιπλέον, σε πολλά σπίτια που υπάρχουν κατοικίδια τα παιδιά λόγω σχολικών και εξωσχολικών υποχρεώσεων, τα παραμελούν, οπότε οι γονείς παίρνουν όλη την ευθύνη. Έπειτα, οι συνθήκες της πόλης είναι άλλος ένας κύριος λόγος εφόσον είναι πολύβουες, άχαρες και μη φιλικές. Τέλος, όλη αυτή η κούραση των γονιών, τους αναγκάζει να μην έχουν την δυνατότητα και κυρίως τον χρόνο να ασχοληθούν με την οικογένεια τους, ή όταν ασχολούνται, αυτός ο χρόνος να μετατρέπεται σε μια σειρά από ενέργειες ρουτίνες. Οι αντιδράσεις των εφήβων, δημιουργούν προβλήματα στους γονείς μη θέλοντας οι ίδιοι παραπάνω υπερένταση, άγχος ή βάσανα.

Στις μέρες μας η εξάντληση τους όσο πάει αυξάνεται, για αυτό το λόγο εμείς τα παιδιά πρέπει καθημερινά να τους εμψυχώνουμε και να τους υποστηρίζουμε. 

 

Leave a Comment