Με αφορμή το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και την γνωριμία μας με πολλά κειμενικά είδη, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε, ως δημοσιογράφοι, με συνεντεύξεις! Βάλαμε λοιπόν την φαντασία μας να δουλέψει και «πήραμε» συνεντεύξεις από όσους θα θέλαμε να πάρουμε στην πραγματικότητα. Γνωστούς ηθοποιούς, παίκτες του χάντμπολ, ποδοσφαιριστές, οδηγούς ράλι ?

Οι συνεντεύξεις που ακολουθούν είναι φανταστικές (υποθετικές). Η μοναδική αληθινή συνέντευξη είναι αυτή με τον ηθοποιό Κώστα Σαντά, τον οποίο ευχαριστούμε απεριόριστα για την τιμή που μας έκανε να φιλοξενηθεί στη σχολική μας εφημερίδα «Κατά?Τείχη»

Συνέντευξη με τον Κώστα Σαντά, ηθοποιό (από το Νίκο Σιδηρόπουλο)

Σύντομο βιογραφικό: Σπουδές: Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου (με υποτροφία). Μαθήματα σκηνοθεσίας και υποκριτικής στο Μιλάνο και τη Ρώμη. Συμμετείχε, ερμηνεύοντας τον κύριο ρόλο, στις παραστάσεις: Όρνιθες, Νεφέλες, Βάτραχοι, Πλούτος, Ειρήνη, Κύκλωπας, Σαμία, Το τάβλι, Δαιμονισμένοι, Ο Αρχοντοχωριάτης, Ντόλλυ, Γύπαρης, Το ξύπνημα, Ο Επιθεωρητής, Περιμένοντας τον Γκοντό, Το φιόρο του λεβάντε, Το σακάκι που βελάζει, Έξω από την πόρτα, Οδυσσέα γύρισε σπίτι, Ο μπαμπάς ο πόλεμος, Γιατρός με το στανιό, Χαλί μπουχάρα, Στάση λεωφορείου, Ένα καπέλο από ψάθα Ιταλίας, Τα δημιουργημένα συμφέροντα, Οι εξετάσεις δεν τελειώνουν ποτέ, Συρανό ντε Μπερζεράκ, Ο κύκλος με την κιμωλία στον Καύκασο, Ο Προεστώς του χωριού, Η Ισαβέλλα, τρεις καραβέλες κι ένας παραμυθάς, Υπάρχει και φιλότιμο και άλλες, όπως φαίνονται αναλυτικά παρακάτω. Δίδαξε υποκριτική σε Ανώτερες Δραματικές Σχολές και στη Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Πρωταγωνίστησε στην ταινία Οι γενναίοι της Σαμοθράκης.

Πόσο καιρό ασχολείστε με το θέατρο;

30 χρόνια και όταν ξεκινώ να δουλεύω σε ένα καινούργιο ρόλο, νιώθω όπως το παιδί την πρώτη μέρα στο σχολείο. Είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να βρεις για το ρόλο. Η ερμηνεία της υποκριτικής δεν έχει τέλος. Ο ηθοποιός όλη του τη ζωή δουλεύει με τα αισθήματα ,τη σκέψη, τη φωνή, το σώμα.

Γιατί γίνατε ηθοποιός;

Είχα ταλέντο και στα μαθητικά μου χρόνια ανέβαζα συνέχεια σχολικές θεατρικές παραστάσεις, που παρουσιάζονταν σε ιδρύματα, φυλακές, σχολεία και θέατρα. Σαν ηθοποιός πίστευα ότι θα άλλαζα τον κόσμο. Φυσικά γρήγορα προσγειώθηκα στην πραγματικότητα. Ήμουν σε ένα επάγγελμα με πολύ ανταγωνισμό, φθόνο και ανθρώπους όχι καλλιεργημένους.

Σκεφτήκατε ποτέ να κάνετε κάποια άλλη δουλειά;

Όχι, ποτέ δεν σκέφτηκα κάτι τέτοιο.

Πιστεύετε ότι σας ωφέλησε, σαν άνθρωπο, αυτή η δουλειά;

Όταν είσαι ηθοποιός, διαβάζεις πολλά θεατρικά έργα μα και άλλα βιβλία, δουλεύεις πάνω σε ανθρώπινους χαρακτήρες για να τους ερμηνεύσεις και μέσα από μία ευχάριστη, πνευματική και πολύ δύσκολη αλλά και διασκεδαστική διαδικασία γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος γνωρίζοντας τον εαυτό σου.

Διευθύνατε ποτέ κάποια θεατρική σχολή;

Βέβαια, τη σχολή «Βασίλης Διαμαντόπουλος» στη Θεσσαλονίκη. Ανώτερη Δραματική Σχολή με 60 ή 100 μαθητές, ανάλογα με τη χρονιά. Δίδαξα Υποκριτική θεάτρου για 20 χρόνια.

Ποιες θεωρείτε στις καλύτερες παραστάσεις, στις οποίες έχετε συμμετάσχει;

«Έξω από την πόρτα», «Σαμία», «Αρχοντοχωριάτης», « Συρανό ντε Μπερζεράκ», «Όρνιθες», «Ντα». Όλους τους ρόλους που ερμήνευσα όμως, πάνω από 65 πρωταγωνιστικούς ρόλους, τους δούλεψα με πάθος και αγάπη. Ήμουν τίμιος απέναντί τους. Όχι καλός ή κακός, δηλαδή προσπάθησα αληθινά και ολοκληρωτικά, δεν κορόιδεψα!

Θεωρείται ότι είναι δύσκολο το επάγγελμα του ηθοποιού;

Θέλει πολλή μελέτη, συνεχή άσκηση, φωνητική και σωματική αφοσίωση, πάθος, επιμονή, υπομονή και τρέλα. Δεν είναι μόνο δύσκολο αλλά και επώδυνο.

Τι θα λέγατε στους νέους ανθρώπους που θέλουν να γίνουν ηθοποιοί;

Αν έχουν ταλέντο και δουλέψουν με πάθος και αφοσίωση, τότε Ναι.

Προτιμάτε το θέατρο ή τον κινηματογράφο και γιατί;

Το θέατρο είναι μία ζωντανή τέχνη. Αυτό που συμβαίνει κάθε βράδυ είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο. Κάθε παράσταση είναι διαφορετική και είναι πολλοί οι παράγοντες και οι συνθήκες σε μία παράσταση, που διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα: Η διάθεση του κόσμου, η εύφορη δημιουργική πνοή του ηθοποιού εκείνη τη μέρα, οι άλλοι συνάδελφοι που παίζουν μαζί του, η εποχή, η ώρα, πόσος κόσμος είναι στην πλατεία?και τόσα άλλα. Στον κινηματογράφο, στο γύρισμα της σκηνής, δεν έχεις όπως στο θέατρο τον κόσμο να σου μεταδίδει το αίσθημά του, το γέλιο, το δάκρυ, το χειροκρότημα ή και την απόλυτη σιωπή. Στο σινεμά μπορείς να σταματήσεις το γύρισμα της σκηνής, να ξαναπροσπαθήσεις, ακόμα και να γυρίσεις την ίδια σκηνή 30 φορές, μέχρι να πετύχεις αυτό που θέλει ο σκηνοθέτης. Ο κινηματογράφος είναι η τέχνη που αντέχει κάπως στο χρόνο. Το θέατρο γεννιέται και πεθαίνει την ίδια στιγμή που το βλέπεις και υπάρχει μόνο στη μνήμη του θεατή.

Ο ηθοποιός λατρεύει την τέχνη του θεάτρου. Αγαπά την τέχνη του κινηματογράφου και συμβιβάζεται για οικονομικούς λόγους με την τέχνη της τηλεόρασης.

Σε αυτές τις δύσκολες εποχές το θέατρο απλώνει το χέρι του στο θεατή για ένα ταξίδι στην καρδιά του και στο μυαλό του. Εκεί που υπάρχει όλη η δύναμη και η ομορφιά του κόσμου.

Σας ευχαριστούμε πολύ κύριε Σαντά που μοιραστήκατε τις σκέψεις σας μαζί μας και δεχτήκατε να δώσετε συνέντευξη για την σχολική μας και εφημερίδα «Κατά?Τείχη».

 

Συνέντευξη με τον Πρίγκιπα Κάρολο (από τον Ανδρέα Πιτσιόρλα)

Σύντομο βιογραφικό:Ο Κάρολος, Πρίγκιπας της Ουαλίας, γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 1948 και είναι ο μεγαλύτερος γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ και του Πρίγκιπα Φίλιππου του Ηνωμένου Βασιλείου. Αποτελεί τον κληρονομικό διάδοχο του βρετανικού θρόνου. Επίσης, είναι ο διάδοχος στη θέση του Ανώτατου Κυβερνήτη της Εκκλησίας της Αγγλίας.

 

Καλησπέρα εξοχότατε.

Καλησπέρα σας.

Μια που βρεθήκατε στην Ελλάδα ήταν πειρασμός για μας να τα πούμε για λίγο. Αρχικά θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με το θάνατο της γυναίκας σας, το 1997 στο Παρίσι. Αρκετός κόσμος πιστεύει πως είχατε κάποια σχέση με το θάνατο της πριγκίπισσας, αν μου επιτρέπετε να το πω έτσι.

Πρώτα από όλα όταν ένας δημοσιογράφος λέει «ο κόσμος πιστεύει» πάει να πει πως δεν έχει το θάρρος να ρωτήσει στα ίσια. Δεύτερον και κυριότερον, ήταν τόσο μεγάλη η αγάπη που είχα στη γυναίκα μου που δεν θα μου επέτρεπε να κάνω οτιδήποτε κακό εναντίον της. Στον θάνατο της Νταϊάνα δεν έλαβε μέρος κανένα μέλος της Βασιλικής οικογένειας με κανέναν τρόπο.

Ποια είναι η σχέση της μητέρας σας με την Δούκισσα της Κορνουάλης;

Η μητέρα μου έχει πολύ καλές σχέσεις με την Καμίλλα, είναι πολύ φιλική και έχει αποδεχθεί πλήρως τη σχέση μας.

Θα θέλατε να μας πείτε ποιος είναι ο λόγος της επίσκεψής σας στην Ελλάδα;

Α… Η Ελλάδα είναι η αγαπημένη χώρα τόσο δικιά μου όσο και της Καμίλλα. Κουβαλά μια πλούσια ιστορία με πολύ σημαντικό πολιτισμό. Είμαστε πανευτυχείς που κάναμε αυτό το ταξίδι στην τόσο όμορφη χώρα σας! Το ταξίδι μας εξάλλου ήταν προγραμματισμένο.

Γιατί δεν επισκεφθήκατε την Ακρόπολη, έχει σχέση με τα ελγίνεια;

Όχι, δεν έχει να κάνει με την απομάκρυνση τμημάτων του Παρθενώνα του στη Μεγάλη Βρετανία. Ο πραγματικός λόγος είναι ο περιορισμένος χρόνος που έχουμε στην Αθήνα. Πρώτα από όλα πόσες φορές και μετά ως πολίτης θα ήθελα πολύ να επισκεφθώ τον αρχαιολογικό χώρο και της Ακρόπολης αλλά και της Πνύκας.

Ως προς την πολιτική τώρα, πιστεύετε πως είναι πιθανό να δημιουργηθεί μία νέα Βρετανική βάση στη χώρα μας;

Οι διπλωματικές σχέσεις με την Ελλάδα βρίσκονται σε ένα πολύ καλό επίπεδο, ωστόσο η δημιουργία μιας βάσης στη χώρα σας δεν είναι στα σχέδιά μας τα άμεσα, αν λάβει κανείς υπόψη του το γεγονός πως γείτονας και σύντροφος της Ελλάδας είναι ο στρατηγικός μας συνεργάτης, η Κύπρος, στην οποία υπάρχει πληθώρα εγκαταστάσεων, τόσο του στρατού όσο και της Βασιλικής αεροπορίας της Μεγάλης Βρετανίας.

Σας ευχαριστούμε πολύ εξοχότατε για το χρόνο που μας διαθέσατε.

Εγώ σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

 

Συνέντευξη με τον Σεμπάστιαν Φέτελ, πιλότο της Φόρμουλα ένα (από το Γιώργο Παπαδόπουλο)

Σύντομο βιογραφικό: Ο Σεμπάστιαν Βέτελ , γεννήθηκε στις  3 Ιουλίου 1987 στο Χέπενχαϊμ της Γερμανίας και είναι πιλότος της Φόρμουλα Ένα. Αγωνίζεται σήμερα με την Ferrari. Είναι 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, καθώς κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο το 2010, το 2011, το 2012 και το 2013.Την πρώτη του χρονιά με την Red Bull το 2009 ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο ως ο νεότερος σε ηλικία πιλότος που κατετάγη δεύτερος στην βαθμολογία οδηγών. Τον επόμενο χρόνο έγινε ο νεαρότερος πιλότος που κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών.

Καλησπέρα σας θα μπορούσαμε να σας κάνουμε κάποιες ερωτήσεις; Καταρχήν πώς νιώθετε για την 14η νίκη της καριέρας σας στη Φεράρι;

Νιώθω πραγματικά υπέροχα. Αυτό το συναίσθημα είναι υπέροχο και επίσης αυτή τη νίκη την αφιερώνω στην Πολυαγαπημένη μου μητέρα

Αλήθεια πώς σας ήρθε η ιδέα να γίνεται οδηγός αγώνων;

Όλα ξεκίνησαν όταν ήμουν μικρός. Λάτρευα τα αυτοκίνητα και την ταχύτητα και έτσι στα 11 χρόνια παρακολούθησα για πρώτη φορά και μου άρεσε πάρα πολύ. Από κει ξεκίνησαν όλα. Όταν έγινα 20 χρόνων μπήκα στην ομάδα της Red Bull και εκεί έκανα την πρώτη μου εμφάνιση. Δεν πήγαν πολύ καλά τα πράγματα, δεν μπόρεσα να τα πάω καλύτερα  και λόγω του αργού κινητήρα. Μερικά χρόνια αργότερα μπήκα στην ομάδα της Φεράρι και από εκεί άρχισε η καριέρα μου να ανεβαίνει, με αποτέλεσμα να καταλήξω μετά από ενάμιση χρόνια να φτάσω τις 14 νίκες.

Πάρα πολύ ενδιαφέρον.  Μετά από όλη αυτήν την πείρα και όλες τις νίκες, όταν και αν κάνετε παιδιά,  θα θέλατε να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα;

Εννοείται πως θα ήθελα να ακολουθήσουν τα χνάρια μου αλλά αυτά θα κάνουν τις δικές τους επιλογές και θα ακολουθήσουν τα δικά τους όνειρα. Αν όμως αποφασίσουν να γίνουν οδηγοί, θα τους μάθω ό,τι ξέρω και θα τους βοηθήσω να ανέβουν ψηλά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που διαθέσατε.

 

Συνέντευξη με τον Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς, ποδοσφαιριστή (από τον Λάζαρο Σταυρίδη)

Σύντομο βιογραφικό: Ο Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς γεννήθηκε 21 Απριλίου 1990 στην Σανκτ Γκάλεν της Ελβετίας . Σε ηλικία μόλις 16 ετών πήρε την απόφαση να φύγει εκτός της χώρας που μεγάλωσε με προορισμό την Ιταλία και την Πάρμα, η οποία τον ενσωμάτωσε στη δεύτερη ομάδα της. Στις 16 Ιανουαρίου του 2017 ο Πρίγιοβιτς έκανε τον πρώτο του προορισμό στην Ελλάδα και εντάχτηκε στην ομάδα του ΠΑΟΚ από τον προπονητή Βλάνταν Ίβιτς  πετυχαίνοντας, μέχρι το τέλος της χρονιάς, 10 γκολ σε 20 συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις. Πρώτος σκόρερ στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, ένα νέο παιδί με όνειρα για το μέλλον, που προκαλεί το θαυμασμό των φιλάθλων. Τον ευχαριστώ για τη συνέντευξη που μου έδωσε.

Πόσο καιρό ασχολείστε με τον αθλητισμό;

Με τον αθλητισμό ασχολούμαι πολλά χρόνια ξεκίνησα από τις ακαδημίες της τοπικής ομάδας της πόλης που γεννήθηκα.  Σε ηλικία 16 ετών πήρα την απόφαση να φύγω με προορισμό την Πάρμα της Ιταλίας.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι;

Στόχος μου είναι να διατηρώ το σώμα μου σε καλή κατάσταση έτσι ώστε να μπορώ να παίζω ποδόσφαιρο για πολλά χρόνια ακόμα. Στους άμεσους στόχους μου είναι πολλά πρωταθλήματα καθώς και κύπελλα.  Εύχομαι και τις επόμενες χρονιές να είμαι πρώτος σκόρερ.

Τι νομίζετε πως προσφέρει ο αθλητισμός στον άνθρωπο;

Ο αθλητισμός είναι μία αξία διαχρονική, η οποία στις μέρες μας έχει αμφισβητηθεί. Ο άνθρωπος γίνεται δυνατότερος στο σώμα και στην ψυχή, μαθαίνει να αγωνίζεται, να κερδίζει και να χάνει αλλά να μην το βάζει κάτω στην αποτυχία. Μαθαίνει επίσης να σέβεται τον αντίπαλό του και να αγωνίζεται με ήθος.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα αναβολικά ;

Τα αναβολικά καταργούν το ήθος και την εντιμότητα που έχει καλλιεργήσει ο αθλητισμός. Οι αθλητές στο βωμό της επιτυχίας ενδίδουν στον πειρασμό των αναβολικών θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και στιγματίζονται για μία ζωή.

Έχετε άλλα ενδιαφέροντα εκτός από το ποδόσφαιρο;

Αν και έχω περιορισμένο ελεύθερο χρόνο, μου αρέσει να τον περνάω ακούγοντας μουσική και προσπαθώντας να μάθω κιθάρα μόνος μου.

Όταν φτάσετε σε ηλικία που δεν θα μπορείτε να παίζετε ποδόσφαιρο, τι σκοπεύετε να κάνετε;

Είναι σύνηθες φαινόμενο ένας ποδοσφαιριστής, όταν σταματάει την ποδοσφαιρική του καριέρα να ασχολείται με την προπονητική. Θα ήθελα να ακολουθήσω και εγώ την ίδια οδό.

Τελικά ποιο είναι το στοιχείο της επιτυχίας;

Στον αθλητισμό ο καθένας ανταμείβεται ανάλογα με τη δουλειά που έχει κάνει.

Σας ευχαριστούμε πολύ  για το χρόνο που μας διαθέσατε.

 

Συνέντευξη με τον Uwe Gensheimer, παίκτη του Χάντμπολ (από το Νίκο Τσιρανίδη)

Σύντομο βιογραφικό: Γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1986 στο Mannheim της Γερμανίας. Παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν και της γερμανικής εθνικής ομάδας. Έκανε το διεθνές του ντεμπούτο στις 25 Νοεμβρίου 2005 κατά της Σλοβενίας.

 

Πόσα χρόνια ασχολείστε με το χάντμπολ και πόσα χρόνια παίζετε στην Παρί Σεν Ζερμέν;

Με το χάντμπολ ασχολούμαι 21 χρόνια και στην  Παρί σε Ζερμέν παίζω 6 χρόνια.

Ποια είναι η μεγαλύτερη σας διάκριση;

Θεωρώ πολύ μεγάλη διάκριση όταν πήραμε το παγκόσμιο κύπελλο με την Εθνική Γερμανίας.

Γιατί επιλέξατε αυτό το άθλημα; τι σας αρέσει περισσότερο;

Επέλεξα αυτό το άθλημα, γιατί ο πατέρας μου έπαιζε σε αυτό και το παρακολουθούσα διαρκώς, έτσι το λάτρεψα. Στο χάντμπολ μου αρέσει περισσότερο η ένταση και το πάθος που δίνεις μέσα στο γήπεδο μαζί με τους συμπαίκτες σου. Επίσης μου αρέσουν οι χαρές και οι λύπες, που μοιράζεσαι με τους συναθλητές σου.

Ποια θεωρείτε την καλύτερη ομάδα και σε ποια καλύτερη χρονιά σας;

Η καλύτερη ομάδα που έχω παίξει ποτέ είναι η Παρί Σεν Ζερμέν. Η χρονιά που θεωρώ καλύτερη και είναι το 2004 με την Provincial, γιατί διεκδικήσαμε την πρώτη θέση και παίζαμε με την Mπερλίν και νικήσαμε για ένα γκολ.

Πώς διαχειρίζεστε τη δημοσιότητα σας ;

Μοιράζοντας αυτόγραφα και ό τι κάνει ένας αθλητής. Πρέπει να πω όμως πως δεν μου αρέσει να επιδεικνύομαι σαν κάποιους άλλους «ψωνισμένος»

Υπάρχουν προοπτικές για κάποιον που ασχολείται με το χάντμπολ;

Το χάντμπολ είναι ερασιτεχνικό άθλημα, δεν αμείβεσαι τόσο καλά όπως στο ποδόσφαιρο ή στο μπασκετ. Εγώ βέβαια είμαι ευχαριστημένος από την αμοιβή μου. Στο χάντμπολ υπάρχουν προοπτικές μόνο αν δουλέψεις σκληρά, πάρεις το άθλημα στο σοβαρά και το αγαπήσεις.

Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στα νέα παιδιά;

Θα ήθελα να πω στα νέα παιδιά να μην διστάσουν να δοκιμάσουν το χάντμπολ. Όσοι θα συνεχίσουν θα πρέπει να το αγαπάνε, να προπονούνται σκληρά να μη διστάσουν να «ζορίσουν» τον εαυτό τους, να ακούνε τον προπονητή τους, και φυσικά να το απολαύσουν!

Σας ευχαριστούμε πολύ.

 

 Συνέντευξη με τον Τζιμ Κάρεϊ (από το Σάββα Χατζηγιαννίδη)

Σύντομο βιογραφικό:Γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1962 στο Οντάριο του Καναδά και είναι ηθοποιός. Έγινε γνωστός το 1990 με την τηλεοπτική σειρά In Living Color. Οι πρώτοι του πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε μεγάλες παραγωγές έγιναν το 1994 με τις ταινίες Ace Ventura: Ντετέκτιβ Ζώων, Μάσκα και Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος. Το 1997 πρωταγωνίστησε στην κωμωδία Ο Ψευταράς για την οποία έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα α’ ανδρικού ρόλου. Αργότερα πρωταγωνίστησε στις καλλιτεχνικές επιτυχίες: The Truman Show  και Άνθρωπος στο Φεγγάρι, κερδίζοντας δύο Χρυσές Σφαίρες α’ ανδρικού ρόλου. Ακολούθησαν αρκετές ταινίες και διακρίσεις.

Ποια ήταν η ταινία που παίξατε για πρώτη φορά;

Ήταν στα 1983, αλλά ήμουν συμπρωταγωνιστής.

Σε ποια ταινία πρωταγωνιστήσατε για πρώτη φορά;

Ήταν στην ταινία Ace ventura το 1994 και ήταν πολύ σημαντική στιγμή για μένα.

Μετά από απλούς ρόλους σε ταινίες και σειρές ξεκινήσατε να παίζετε σε πρωταγωνιστικούς ρόλους;

Έγινα γνωστός στους περισσότερους ανθρώπους με τη σειρά on living colour, μετά άνοιξαν οι ορίζοντες για μένα.

Έχετε συμμετάσχει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, έτσι δεν είναι;

Συνολικά έχω παίξει σε 44 ταινίες, 9 τηλεοπτικές σειρές και ένα ντοκιμαντέρ. Ναι, πράγματι, τώρα που το σκέφτομαι είναι αρκετές οι συμμετοχές μου!

Έχετε βέβαια στο ενεργητικό σας και αρκετές διακρίσεις.

Ναι, είχα πάρει τη Χρυσή σφαίρα α΄ ανδρικού ρόλου το 1999 στην ταινία The Truman Show  και το 2000 τη Χρυσή σφαίρα για ταινία  Man on moon.

Σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε να συνεχίσετε να κάνετε επιτυχίες.

 

Συνέντευξη με τον Jacques P?pin, σεφ (από το Μάρκο Χατζηαθανασίου)

Σύντομο βιογραφικό: Γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1935. Είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος γάλλος σεφ , προσωπικότητα της τηλεόρασης και συγγραφέας που εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, εμφανίστηκε στη γαλλική και αμερικανική τηλεόραση και έγραψε μια βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best sellers.

Από ποια ηλικία αρχίσατε να μαγειρεύετε;

Από τα 12 μου χρόνια άρχισα να φτιάχνω πιάτα για την οικογένειά μου.

Τι σας ελκύει στη μαγειρική; Γιατί έχετε τόσο πάθος για αυτήν;

Η μαγειρική για μένα είναι ο τρόπος για να ξεφύγω από τον κόσμο. Έτσι δημιουργώ και ονειρεύομαι.

Πότε αρχίσατε να μαγειρεύετε σε επαγγελματικά;

Μόλις από τα 17 μου χρόνια άρχισα να δουλεύω επαγγελματικά σε εστιατόριο.

Έχετε σπουδάσει μαγειρική;

Ναι έχω αποφοιτήσει από δύο σχολές, ενώ στη μία από αυτές έχω σπουδάσει με υποτροφία.

Πότε άρχισε η καριέρα σας, η γαστρονομική, στην τηλεόραση;

Στην αρχή δούλευα σε εστιατόρια,  η καριέρα μου στην τηλεόραση ακολούθησε.

Θεωρείται ότι προηγείται η καριέρα σας στην τηλεόραση από αυτήν του μάγειρα στη γαστρονομία;

Η καριέρα μου στην τηλεόραση ήταν πολύ πετυχημένη αλλά το πάθος για τη μαγειρική δεν συγκρίνεται με καμία σειρά στην τηλεόραση.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας πιάτο;

Μία απλή γαλλική ομελέτα με ένα ποτήρι καλό λευκό κρασί.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που διαθέσατε.

 

Συνέντευξη με τον Κώστα Βουτσά, ηθοποιό (από την Αθανασία Σουγιελτζή)

Σύντομο βιογραφικό:  Γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1931 στο Βύρωνα Αττικής. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και κατάγεται από προσφυγική οικογένεια, από τους Επιβάτες Ανατολικής Θράκης. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου απ’ όπου αποφοίτησε το 1953. Έχει στο ενεργητικό του πληθώρα κινηματογραφικών ταινιών, βιντεοταινιών, θεατρικών παραστάσεων και τηλεοπτικών σειρών. Πήρε το ειδικό βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1984 για την ταινία «Ο έρωτας του Οδυσσέα».

Πότε αρχίσατε να ασχολείστε με την υποκριτική;

Η πρώτη μου ταινία ήταν «Η κυρά μας η μαμή» το 1958 και αυτή ήταν η έναρξη της καριέρας μου.

Πού έχετε σπουδάσει;

Έχω τελειώσει τη δραματική σχολή του Μακεδονικού ωδείου.

Πόσες ταινίες έχετε κάνει μέχρι σήμερα;

Δεν είναι και λίγες ,αν θυμάμαι καλά γύρω στις 88 κινηματογραφικές ταινίες.

Έχετε βραβευτεί για κάποια από αυτές;

Έχω βραβευτεί το 1984 στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ταινία «Ο Έρωτας του Οδυσσέα». Ήταν καταπληκτική ταινία και θα την έχω πάντα στην καρδιά μου.

Πόσες, αλήθεια, θεατρικές παραστάσεις έχετε κάνει; Θα ξεχωρίζατε κάποια ω την αγαπημένη σας;

Έχω κάνει 27 θεατρικές παραστάσεις, όμως  δεν μπορώ, ειλικρινά να ξεχωρίσω κάποια. Δεν υπάρχει κάποια που να μην μου άρεσε, ωστόσο από τις αγαπημένες μου θεατρικές παραστάσεις ήταν «Σμύρνη μου αγαπημένη», γιατί είχαμε καταπληκτικό θείασο. Όχι ότι στις υπόλοιπες δεν είχαμε φυσικά.

Όπως ξέρουμε, έχετε πολλές φορές παίξει σε θεατρικές παραστάσεις. Έχετε τρακ πριν  βγείτε στη σκηνή;

Φυσικά και έχω τρακ και όσο περνάνε τα χρόνια έχω ακόμη περισσότερο. Όταν ανεβαίνω όμως στη σκηνή εξαφανίζεται, γιατί γίνομαι μέρος του θεάτρου, κομμάτι της σκηνής. Τότε είμαι ο ρόλος μου και μόνο ο ρόλος μου.

Ποια νομίζετε ότι είναι η μεγαλύτερη επιτυχία σας μέχρι τώρα στη ζωή;

Το γεγονός ότι έγινα ηθοποιός.

Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Βουτσά για το χρόνο που μας διαθέσετε. Εύχομαι να συνεχίσετε να έχετε επιτυχίες και να προσφέρετe στο Ελληνικό θέατρο και τον κινηματογράφο.

Leave a Comment