Aπό την Αγνή Καλαϊτζή

Στις 30/3 – 1/4 πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκδρομή της τρίτης Γυμνασίου στην Κέρκυρα. Συνοδοί μας ήταν τέσσερεις καθηγητές : η κ. Τσιούντου, η κ. Υδραίου, η κ. Παντατζίδου και ο κ. Πούλος. Το πρωινό της Παρασκευής ήμασταν όλοι ενθουσιασμένοι, ανυπόμονοι, ίσως και λίγο ανήσυχοι καθώς περιμέναμε το λεωφορείο. Ονειρευόμασταν αυτήν την εκδρομή από την αρχή της χρονιάς και δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι τελικά το όνειρο είχε αρχίσει να πραγματοποιείται. Εξάλλου, η εκδρομή μας πέρασε από «σαράντα κύματα», καθώς φέτος ακυρώνονταν οι περισσότερες, για αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της.

Ας προχωρήσουμε όμως στα γεγονότα. Αρχικά επισκεφτήκαμε το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης. Aποδειχτήκαμε όλοι αστέρια στο μάθημα «Ελένη» αφού απαντούσαμε με επιτυχία στις ερωτήσεις της κ. Παντατζίδου σχετικά με το αρχαίο θέατρο. Στη συνέχεια επιβιβαστήκαμε στο πλοίο και μετά από ένα όμορφο ταξίδι στη θάλασσα, φτάσαμε στον πολυπόθητη προορισμό. Επισκεφτήκαμε την πλατεία, ήρθαμε δηλαδή σε μια πρώτη επαφή με το νησί. Στη συνέχεια βολευτήκαμε στα δωμάτιά μας και το βραδάκι βγήκαμε έξω για διασκέδαση.

Την επόμενη μέρα γεμάτοι διάθεση, αφού πήραμε πρωινό (φάγαμε μέχρι να σκάσουμε και ίσως λίγο παραπάνω) ξεκινήσαμε για την Παλαιοκαστρίτσα, πήγαμε στο παλιό μοναστήρι και κάναμε μια βόλτα στην πανέμορφη περιοχή. Αμέσως μετά επισκεφτήκαμε το Αχίλλειο και μείναμε εντυπωσιασμένοι από τον όμορφο χώρο και τα εντυπωσιακά αγάλματα. Αργότερα πήγαμε στο παλιό φρούριο της πόλης και μετά ακολούθησε γεύμα και επίσκεψη στο «Κανόνι». Η θέα ήταν ασύλληπτη και όλοι είχαμε μια ηρεμία, μια γαλήνη στο πρόσωπό μας. Είδαμε, επίσης, τη γραφική εκκλησία και το Ποντικονήσι, όπου δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο, παρά να τραγουδήσουμε « Κέρκυρα ? Κέρκυρα με το Ποντικονήσι, Με τα καντούνια τα στενά, που τα ?χω σεργιανίσει?». Αφού ξεκουραστήκαμε, πήγαμε σε μία ταβέρνα με live μουσική, όπου δεν έλειψαν τα τσιφτετέλια, τα ζεϊμπέκικα και οι παραδοσιακοί χοροί!

Την Κυριακή, λίγο μελαγχολικοί, αφού δώσαμε τα κλειδιά των δωματίων μας, επισκεφτήκαμε τον ναό του Άγιου Σπυρίδωνα, όπου προσκυνήσαμε το σώμα του Αγίου και μετά από μία βόλτα στα γνωστά καντούνια (ευτυχώς δεν χαθήκαμε στα στενά ) και στο σπίτι του Ιωάννη Καποδίστρια, πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Φανερά εξαντλημένοι, κοιμηθήκαμε για λίγο στο λεωφορείο μέχρι που φτάσαμε στο Μουσείο του Βρέλη με τα κέρινα ομοιώματα. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακά, μας έκαναν να ταξιδέψουμε σε κάθε εποχή που απεικόνιζαν και να φανταζόμαστε ότι οι ήρωες ήταν κοντά μας, μας κοιτούσαν και μας μιλούσαν. Μετά από στάση στα Γιάννενα ? εκεί ικανοποιήσαμε την πείνα μας- επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο και επιστρέψαμε στο σχολείο, θλιμμένοι μεν επειδή αφήσαμε την Κέρκυρα, χαρούμενοι δε για τις αναμνήσεις που αποκτήσαμε και τις υπέροχες στιγμές που περάσαμε εκεί.

Δεν έλειψαν και τα ευτράπελα καθ? όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Ιδιαίτερη πλάκα είχαν τα παράπονα των αγοριών γιατί όπως υποστήριζαν, τα δωμάτιά τους δεν ήταν τόσο μεγάλα όσο των κοριτσιών και δεν είχαν τόσο καλή θέα!

Γενικά, η εκδρομή ήταν μια υπέροχη εμπειρία, γεμάτοι χορούς, τραγούδι και γέλιο, που μας έδωσε την ευκαιρία να έχουμε μια άλλη επαφή με τους καθηγητές μας εκτός σχολικού χώρου και μας άφησε όμορφες αναμνήσεις και ένα γλυκό αντίο, μιας και φέτος αποχαιρετούμε το Γυμνάσιο. Σίγουρα θα μείνει χαραγμένη στις μνήμες όλων μας.

 

Leave a Comment