Από την  Ειρήνη Δημήτρη και την Παναγιώτα Καραμιχάλη, Α2

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 η Α΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το  Θέατρο Ολύμπιον και παρακολούθησε την θεατρική παράσταση “Ένα παιδί μετράει τ? άστρα”.

Το έργο αυτό είναι του συγγραφέα Μενέλαου Λουντέμη και εκδόθηκε το 1956. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά έργα του συγγραφέα.

Η πλοκή της παράστασης αφορά ένα έφηβο, φτωχό και ορφανό αγόρι, τον Μέλιο. Ο Μέλιος  έχει «δίψα» για μάθηση, όμως το αφεντικό του δεν τον αφήνει να μορφωθεί. Την όρεξη του για μάθηση θα καταλάβει ένας δάσκαλος του χωριού, που αρχικά θα του δώσει μερικά βιβλία. Όταν το αφεντικό του μάθει γι? αυτό, απαγορεύει στον Μέλιο να ξανασυναντηθεί με τον δάσκαλο. Ο Μέλιος πηγαίνει ολομόναχος στην πόλη, για να πάει σχολείο. Εκεί, θα συναντήσει την αγάπη, την αδικία, την καλοσύνη, την κακία και την φιλία?

Στο τέλος της παράστασης ανταλλάξαμε ιδέες,συναισθήματα και εντυπώσεις με τους ηθοποιούς. Τα περισσότερα παιδιά και οι καθηγητές έμειναν ενθουσιασμένοι με την παράσταση και τον τρόπο με τον οποίο οι ηθοποιοί υποδύθηκαν τους ρόλους τους. Τους γνωρίσαμε καλύτερα και μας έλυσαν απορίες σχετικά με την παράσταση.

Μετά από την παρακολούθηση της παράστασης πολλά παιδιά εξέφρασαν το ενδιαφέρον να δανειστούν το αντίστοιχο βιβλίο από την δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

Μια μικρή γεύση

Leave a Comment