ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ 2011

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ – ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

Η εφημερίδα μας “ΚΑΤΑ…ΤΕΙΧΗ” αναδείχτηκε καλύτερη εφημερίδα γυμνασίου για το 2011 στον πανελλήνιο διαγωνισμό μαθητικών εντύπων που διοργάνωσε για 18η συνεχή χρονιά η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ανάμεσα απο 400 μαθητικά έντυπα που έφτασαν στα χέρια της επιτροπής. Το έπαθλο του διαγωνισμού ήταν ένα λάπτοπ.

“Η εφηµερίδα του Γυµνασίου Συκεών δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από µια απογευµατινή εφηµερίδα η οποία… κρεµιέται καθηµερινά στα περίπτερα. Εχει πρώτο θέµα – ολόκληρο αφιέρωµα στον ρατσισµό –, έχει συνέντευξη µε την συγγραφέα Αλκη Ζέη, έχει έρευνα των µαθητών για την ξενοφοβία. Κι επειδή οι νεαροί συντάκτες είναι πάνω απ’ όλα µαθητές, δεν ξεχνούν και τα δικά τους προβλήµατα: σχολικές εξετάσεις και πώς να τις περάσουν όσο πιο… ανώδυνα γίνεται, ποιες τροφές βοηθούν στο διάβασµα. Οι ρεπόρτερ της εφηµερίδας συµπεριέλαβαν στη θεµατολογία τους και το ∆ιαδίκτυο µε τα θετικά και τα αρνητικά του.” Απόσπασμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ εδώ.

Διαβάστε το τεύχος που βραβεύτηκε εδώ.

ΕΠΙΤΟΠΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ

Η απονοµή των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Ιδρυµα «Μιχάλης Κακογιάννης», στις 8 Μαΐου 2011. Κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης των εφημερίδων που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού. Τους ψάχναμε, όταν μάθαμε ότι βραβεύονται και μας έψαχναν, μιας και διάβασαν το περσινό μας αφιέρωμα στο ρατσισμό και τις διακρίσεις.

Η παρουσία τους ήταν συγκινητική, κυρίως γιατί, καθώς μιλούσαν για την εφημερίδα τους «ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» και το σχολείο τους, αισθανόσουν ότι γι’ αυτούς το σχολείο είναι κάτι παραπάνω από ένας χώρος που εκπαιδεύονται. Είναι το σπίτι τους, είναι καταφύγιο φιλόξενο και δημιουργικό, οι δάσκαλοι κοντά τους σαν πατέρες και μητέρες, κοντά στις αγωνίες, στις ανασφάλειές τους, δυναμώνουν τη θέλησή τους να ζήσουν ισότιμα, ν’ αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα και να αισθανθούν επιτέλους ότι “ανήκουμε”.

Το σχολείο αυτό κινδυνεύει να κλείσει στα πλαίσια της γενικότερης λιτότητας και των συγχωνεύσεων. Κατά τη διάρκεια της τελετής, μαθήτρια δήλωσε “Δε μπορώ να φανταστώ ότι αύριο μπορεί να μην υπάρχει το σχολείο μου”.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2011:

  • ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ «ΕΝ ΠΛΩ» Γυµνάσιο Μακεδονίτισσας Κύπρου
  • ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ «ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΔΕΥΤΕΡΟ» 2ο Γυµνάσιο Αλεξανδρούπολης
  • ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ «ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ» Γυµνάσιο Καρύστου
  • ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΜΑΤΩΝ «ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΦΙΛΟΙ» 1ο Γυµνάσιο Αιγίου
  • Έπαινος για Σχολικά κόµικς «ART CIMICS», Καλλιτεχνικό Γυµνάσιο Αµπελοκήπων

Αφήστε Σχόλιο