Τρίτη 3/12/2019: Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα για μας!

 Νικόλαος Τσαλίδης

Στο σχολείο μας ήρθε μια ομάδα ΑΜΕΑ που μας έμαθε πολλά πράγματα. Είδαμε βιντεάκια που έδειχναν κάποια άτομα με ειδικές ανάγκες που παρόλα αυτά κατάφερναν και έκαναν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Νιώσαμε και καταλάβαμε ότι, αν ήμασταν εμείς σε εκείνη τη θέση, θα είχαμε πολλές δυσκολίες και ότι μπορεί να τα παρατούσαμε, αλλά αυτοί δεν τα παρατούσαν και με αυτό μας άγγιξε και συγκινηθήκαμε?

Χρήστος Σαμουρκασίδης

Στο σχολείο μας ήρθε μία ομάδα ΑΜΕΑ. Πέρασα τέλεια. Κατάλαβα ότι οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να κάνουν περισσότερα πράγματα από εμάς. Είδαμε μία ταινία στην αρχή. Κάποιος κύριος έπαιζε μπάσκετ μόνο με ένα χέρι. Έβαζε πάρα πολλά καλάθια. Ένας άλλος κολυμπούσε, έτρεχε, έπαιζε ποδόσφαιρο. Χωρίς χέρια και πόδια. Απίστευτο; κι όμως αληθινό. Αφού είδαμε την ταινία, συγκεντρωθήκαμε όλοι στο μπασκετάκι του σχολείου και οι δύο ομάδες μαθητών αλλά και ανθρώπων με ειδικές ανάγκες έπαιξαν μπάσκετ. Κάποιοι από αυτούς έπαιξαν καταπληκτικά! Όταν έβαζαν καλάθι, εμείς φωνάζαμε με ενθουσιασμό. Αυτοί χαιρόντουσαν τόσο, έκαναν χειραψία, καρδούλες, χαμογελούσαν και έδειχναν να απολαμβάνουν το παιχνίδι! Ελπίζω να είναι καλά όλοι τους και νομίζω πως μας πέρασαν το μήνυμα ότι όποιο πρόβλημα και να έχεις, αν προσπαθήσεις, μπορείς να το ξεπεράσεις. Αν πέσεις 100 φορές, θα πρέπει να σηκωθείς 100 φορές. Εγώ μόνο με αυτή την φράση έκλαψα και ξέρω πως αυτή η φράση άγγιξε πολλούς συμμαθητές μου. Η μέρα αυτή που έζησα ήταν τέλεια, έως και φανταστική. Και για να μην ξεχάσω. Ένας τους μου είπε: Να εύχεσαι να μην πάθεις αυτό που έπαθα. Να προσέχεις… 

Άλεξ Ρέσκα

Στο σχολείο μας ήρθε μία ομάδα ΑΜΕΑ. Όταν έπαιζαν μπάσκετ ένιωσα πάρα πολύ ωραία. Και έπαιξαν πολύ ωραίο μπάσκετ. Όλη η εκδήλωση ήταν πολύ ωραία. Οι υπεύθυνοι μας έδειξαν βίντεο και εγώ κατάλαβα ότι κι αν ακόμα κάποιος έχει πρόβλημα στο χέρι του, μπορεί, αν το θέλει πραγματικά, να το ξεπεράσει και η ζωή θα του δώσει πολλές χαρές. Όποιος θέλει και προσπαθεί μπορεί να κάνει πολλά… 

Αλέξανδρος Τσομπανόπουλος

Στο σχολείο Ήρθε μία ομάδα ΑΜΕΑ. Πρώτα κατεβήκαμε στην αίθουσα πολλαπλών και μάς συνάντησαν λέγοντας μας κάποια βασικά πράγματα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Ειδικά βίντεο μας ενημέρωσαν για τη ζωή τους. Όταν μας ρώτησαν πώς μας φάνηκαν τα βίντεο, εγώ απάντησα: Θα? πρεπε να μπούμε στη θέση αυτών των ανθρώπων και όχι να τους κρίνουμε. Μετά πήγαμε στο μεγάλο γήπεδο και αφού φτιάχτηκαν δύο ομάδες με συμμαθητές αλλά και κάποιους από αυτούς τους επισκέπτες μας, έγινε αγώνας μπάσκετ. Ήταν πραγματικά απίστευτο. Μερικοί από αυτούς ήταν πάρα πολύ καλοί παίκτες. Εμείς τους αποκαλούσαμε Lebron James και Γιάννη Αντετοκούμπο. Εν κατακλείδι, μόλις τελείωσαν το παιχνίδι, αφού τους χειροκροτήσαμε, τους δίναμε κόλλα πέντε, και ήταν απολαυστικό να νιώθουμε πόσο πολύ χαιρόντουσαν. Επίσης, οι συμμαθητές μας της Β και της Γ τάξης που έπαιξαν μπάσκετ μαζί τους ήταν πολύ συγκινημένοι. 

Κωνσταντίνα Τσιάγκα

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία μας επισκέφτηκαν μία ομάδα ΑΜΕΑ. Αφού παρακολουθήσαμε κάποια σχετικά βίντεο, μιλήσαμε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί. Μετά παρακολουθήσαμε αγώνα μπάσκετ που έπαιξαν μεταξύ τους. Εντυπωσιάστηκα από τις ικανότητές τους, την επιμονή και τη θέληση τους. Το μήνυμα που μας περάσανε είναι ότι με την προσπάθεια μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.

Φωτεινή Τριανταφυλλοπούλου

Στο σχολείο μας ήρθε μια ομάδα ΑΜΕΑ. Αυτή η δραστηριότητα μας άρεσε πολύ, διότι μας δίδαξε ότι όλοι μας είμαστε ίσοι όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε. Όταν τους βλέπαμε να παίζουν μπάσκετ, νιώσαμε όμορφα, γιατί αισθανόμασταν ότι το διασκέδαζαν και σκεφτήκαμε  πως δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Ήταν μία υπέροχη μέρα!!! 

 

 

Leave a Comment