Από τον Κωνσταντίνο Κόκορη
Πολύ συχνά οι άνθρωποι γράφουν συνθήματα στους τοίχους για να δώσουν με διαφορετικό τρόπο κάποιο μήνυμα. Το μήνυμα μπορεί να είναι πολιτικό, θρησκευτικό ή κοινωνικό. Δεν είναι λίγοι αυτοί που γράφουν μηνύματα με βρισιές, άλλοι μιλούν για τις αγαπημένες τους ομάδες και άλλοι για το δικαίωμα των ανθρώπων στη μόρφωση, στην ελευθερία του λόγου, στο σεβασμό που διεκδικούν από τους άλλους .
Μερικά από τα μηνύματα που φωτογραφίσαμε στη γειτονιά μας, δίπλα στο σπίτι μας, κοντά στο σχολείο μας!

Από μαθητές και μαθήτριες του Α3 και Α4

Από την Δανάη Νάσιου

 

Το σύνθημα που απεικονίζεται σε έναν τοίχο της γειτονιάς μας αναφέρεται στη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου, την οποία αποκτά με το που γεννιέται. Λέει, επίσης, ότι κάθε άνθρωπος γίνεται ξεχωριστός στην πορεία της ζωής του καταφέρνοντας διάφορα πράγματα, ξεπερνώντας τους στόχους του και αξιοποιώντας την προσωπικότητά του.

 

 

 

Από τον Δανιήλ Οικονομόπουλο

Οι νέοι σε ηλικία άνθρωποι θεωρούν ότι ο φασισμός δεν είναι καλό πράγμα. Αυτό δηλώνουν με αυτό το μήνυμα. Είναι σαν τη δικτατορία την εποχή που ο Μουσολίνι με το φασιστικό του κόμμα και ο Χίτλερ με το ναζιστικό του άρχισαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κάποιοι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι καλά κάνουν και υποστηρίζουν τη δημοκρατία και την ελευθερία σκέψης και έκφρασης του λαού, προσδοκώντας να μην υπάρξουν ξανά τέτοια κόμματα και αποβράσματα στη χώρα μας.

Από τη Βασιλεία Χατζηαποστόλου

 

Ένα σύνθημα αφιερωμένο σε όλους τους μπαμπάδες που μας άφησαν νωρίς και δεν είναι πια κοντά μας.

 

 

 

 

 

Υπάρχουν δυστυχώς πολλοί άνθρωποι που εκμεταλλεύονται τους υπαλλήλους τους και τους φέρονται σαν δούλους, δίνοντάς τους πολύ λίγα χρήματα. Οι άνθρωποι πρέπει να διεκδικούν το δίκιο τους για να σταματήσει αυτή η εκμετάλλευση.

 

 

 

 

 

 

 

Δεν πρέπει να υπάρχουν τάξεις μεταξύ των ανθρώπων. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι.

 

 

 

 

Από τη Φρόσω Παρδάλη

 

Το μήνυμα αυτό εκφράζει την αγωνία των ανθρώπων: σε περίοδο οικονομικής κρίσης και τα ενοίκια των σπιτιών είναι τόσο ακριβά που οι άνθρωποι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σ’ αυτά!

 

 

 

 

 

 

 

 

Η χαρά της εργασίας είναι μόνο για τα αφεντικά, καθώς οι υπάλληλοι προσφέρουν ό,τι μπορούν και εξαντλούνται στη δουλειά αλλά τα περισσότερα χρήματα πηγαίνουν στα αφεντικά τους.

 

 

 

 

 

Από την Ιουλία Παρδάλη

 

 

Η σύγχρονη γυναίκα δεν θέλει να είναι ούτε δούλα ούτε κυρά. Δεν θέλει να την εκμεταλλεύεται κανείς αλλά ούτε και να είναι απλώς “κυρία”, παντρεμένη και διακοσμητικό στοιχείο!

 

 

 

 

 

Από τη Δήμητρα Περιβόλη

 

Το σύνθημα αυτό έχει πολλές έννοιες μου φαίνεται. Ανεργία και φτώχεια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Μετανάστευση λόγω του πολέμου σε κάποιες χώρες. Ρατσισμός που δημιουργήθηκε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Νομίζω ότι μας παρακινεί να ξυπνήσουμε και να δούμε τι συμβαίνει γύρω μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment