Η πραγματικότητα δείχνει ότι ενώ έχουν γίνει πολλά βήματα, απέχουμε πολύ από την επίτευξη της πλήρους ισότητας μεταξύ των δύο φύλων.

Από τη μία η νομοθεσία έχει ασφαλώς ενισχύσει τη χειραφέτηση των γυναικών.Παρατηρούμε ίσες αμοιβές για τις ίδιες υπηρεσίες σε άνδρες και γυναίκες τα τελευταία χρόνια. Ακόμη, παρατηρούμε την είσοδο, για να μην πούμε την εισβολή των γυναικών στην αγορά εργασίας και τα δημόσια αξιώματα. Τι συμβαίνει όμως με τις ανώτερες θέσεις εργασίας, με τη συμμετοχή των γυναικών σε κέντρα αποφάσεων, σε ανώτερες διοικητικές θέσεις, στην πολιτική ζωή;

 

Η αλήθεια είναι ότι είδαμε γυναίκες αστροναύτες, πρωθυπουργούς, προέδρους πολυεθνικών εταιρειών, πιλότους μαχητικών αεροσκαφών. Δεν είδαμε όμως να έχει παγιωθεί στις συνειδήσεις των ανθρώπων ότι είμαστε και τα δύο φύλα ανθρώπινα όντα με πνευματική υπόσταση με διαφορές απλά φυσικές και συναισθηματικές.  

Για ποια ισότητα μιλάμε όταν η Ορθόδοξη εκκλησία απαγορεύει στις γυναίκες όχι μόνο την ιεροσύνη αλλά και να εισέλθουν ακόμη στο ιερό; Η χειροτονία των γυναικών ούτε καν συζητείται. Δεν απαγορεύεται στις γυναίκες, στο μισό δηλαδή πληθυσμό, η είσοδος στο Άγιο Όρος;
Βέβαια, κανείς δε διανοήθηκε ακόμα και σήμερα να αμφισβητήσει απαραβίαστα δικαιώματα ανδρών!

Ούτε και είναι αυτό το ζήτημα. Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να εμπεδωθεί στη συνείδηση αντρών και γυναικών πως είμαστε ισότιμα πλάσματα που μπορούμε μέσα από τον αλληλοσεβασμό και την κατανόηση να συνυπάρξουμε ισότιμα για το όφελος και των δύο φύλων.

Από τη Στέλλα Λουκά – Πηγή: http://www.inout.gr/showthread.php?t=35899

Leave a Comment