Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσ/κης – Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων – Δίκτυο σχολείων: Το Θέατρο Σκιών στην Εκπαίδευση

Φορέας Στήριξης: Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

Το σχολείο μας, για το σχολικό έτος 2017-18, συμμετείχε με το πολιτιστικό πρόγραμμα «Ο καραγκιόζης και τα μυστήρια» (υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Ζαφειριάδου Κ. και Μονέφτση Α.) σε ένα Δίκτυο σχολείων με τίτλο «Το Θέατρο Σκιών στην Εκπαίδευση». Στο πλαίσιο της δράσης αυτής την Τετάρτη , 16-5-2018, παρουσιάστηκε ένα μέρος των εργασιών των παιδιών σε συμμαθητές τους από τα άλλα σχολεία του δικτύου και σε γονείς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια των μαθητών:

“Αρχικά αυτό που μου άρεσε πιο πολύ είναι ότι δουλέψαμε με την ομάδα μου ένα  από τα δικά μου κείμενα. Το αμέσως επόμενο είναι ότι δουλέψαμε σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα με πάρα πολύ λίγα άτομα αλλά και πάλι τα καταφέραμε. Και τέλος η εφαρμογή ήταν το κάτι άλλο (Eshadow) που την δουλέψαμε και στο μουσείο Μακεδονικού αγώνα , το δουλέψαμε ξανά και ήταν μία απίστευτη εμπειρία. Θέλω να σας πω ότι η διαδικασία αυτή με τον Καραγκιόζη που με ενθουσίασε τόσο που έσβησε όλα τα αρνητικά!!!”   Μπόσμος Δημήτρης

 

“Γενικά μου αρέσει πολύ αυτό το πρόγραμμα και ότι έχουμε χάσει πολλές ώρες σχετικά μάθημα. Πάμε εκδρομές, κάνουμε παραστάσεις και περνάμε καλά κάποιοι. Αυτό που με έρχεται στο μυαλό όταν ακούω εσάς να λέτε Καραγκιόζη είναι πως κάποτε πιστεύω θα πάμε στην Ισπανία σε εκείνη την εκδήλωση και θα περάσουμε τέλεια, αλλά άμα γίνει και είμαστε τυχεροί.”   Μαρκούδης Π.

 

“Πήγαμε στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και αντλήσαμε πολλές πληροφορίες για τον Καραγκιόζη. Για παράδειγμα μάθαμε  πως τον δημιουργούσαν παλιά  τον καραγκιόζη τις ενδυμασίες και τους ρόλους που του έδιναν  . Το αγαπημένο μου μέρος ήταν το σκετσάκι που δημιουργήσαμε μόνοι μας στους υπολογιστές .Είναι πολύ ενδιαφέρον να δημιουργείς το δικό σου χαρακτήρα. Ελπίζω να ξανά κάνουμε μια τέτοια ενδιαφέρουσα βόλτα.” Παπαθεοδοσίου Π.

Leave a Comment