Από την Πέγκυ Μαντοπούλου

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι μαθητές μαθαίνουν τουλάχιστον μία ή δύο ξένες γλώσσες. Η εποχή στην οποία ζούμε είναι μία εποχή όπου η επιστήμη και η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσονται και τα νέα παιδιά πρέπει να προσαρμοστούν στο νέο τρόπο ζωής που φέρνει αυτή η εξέλιξη, επομένως για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις συνεχώς αυξανόμενες προσδοκίες της ζωής, τους είναι απαραίτητο να γνωρίζουν τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα εκτός από την μητρική.

Οι ξένες γλώσσες που γνωρίζει ένας νέος θα τον βοηθήσουν πολύ στις σπουδές του (πιθανόν κάποιο μεταπτυχιακό το οποίο θα ακολουθήσει), και αργότερα στην εύρεση εργασίας. Επίσης το να γνωρίζει κάποιος ξένη γλώσσα μπορεί να τον διευκολύνει στην επικοινωνία του, με ανθρώπους που μιλούν άλλη γλώσσα. Η γνώση ξένων γλωσσών μπορεί να διευκολύνει και την καθημερινότητα ενός ανθρώπου, πχ. πλέον στις περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές οι ρυθμίσεις τους δεν είναι στα ελληνικά, επειδή είναι κατασκευασμένες στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα αν κάποιος δεν γνωρίζει τη γλώσσα αυτή να δυσκολευτεί να την χειριστεί.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι η γνώση ξένων γλωσσών είναι πολύ χρήσιμες προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στη ζωή αυτού του συνεχώς εξελισσόμενου κόσμου!

 

Leave a Comment