Από το Θέμη Κουκουτζέλα

 

Η κριτική μας για την παράσταση «Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας» που παρακολούθησαν μαθητές στο σχολείο μας, από την πειραματική σκηνή τέχνης?

 

Μου άρεσε πολύ ?Η Ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας?? Το θέμα αυτού του θεατρικού είναι ένα παράδειγμα ενδοσχολικής βίας (bullying). Δυστυχώς, τέτοια περιστατικά μπορεί να συμβούν στον καθένα μας?

Αυτό το θεατρικό με έκανε να σκεφτώ, πόσο « εύκολα» γινόμαστε θύματα ή ακόμα και «θύτες» και έτσι καταλαβαίνω πως πρέπει να αποφεύγουμε τέτοια γεγονότα. Ακόμα και ως απλοί θεατές φέρουμε ευθύνη, όταν συμβαίνει κάτι σε βάρος κάποιου άλλου στην αυλή του σχολείου μας!

 

Πιστεύω πως οι ηθοποιοί επέλεξαν το θεατρικό να παίζεται μέσα σε τάξεις, ώστε να είναι σε κοντινή επαφή με τα παιδιά και να μάθουν τις απόψεις τους για το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας.

{source}
<iframe width=”420″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/GLG4GSV—k” frameborder=”0″ allowfullscreen
align:”middle”></iframe>
{/source}

Στο θεατρικό που παρακολουθήσαμε, υπήρχαν πολλά σημεία που μου άρεσαν. Πρώτο πρώτο είναι στην αρχή που «μπούκαραν» οι ηθοποιοί και άρχισαν να μαλώνουν για το ποιος θα πει την δική του εκδοχή της ιστορίας. Εκεί γέλασε όλη η τάξη. Άλλο σημείο που πρόσεξα ήταν πως ο ένας ηθοποιός ανταγωνιζόταν διαρκώς τον άλλον και του ασκούσε κριτική και σκέφτηκα πόσο κουραστικό είναι αυτό?γιατί αυτό κάνουμε και εμείς στις παρέες μας?

Ένα άλλο σημείο που μου άρεσε ήταν στο τέλος, όταν η Μαρία, η οποία ήταν εκείνη που ξεκίνησε τη φάρσα σε βάρος του Βίκτωρα, κατάλαβε το μεγάλο λάθος της και παρότι είχε να πληρώσει το «τίμημα», ανέλαβε την ευθύνη των πράξεών της?

 Γενικά, η παράσταση άρεσε σε όλους μας. Ανέδειξε το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας, μας προβλημάτισε και μας διασκέδασε?Συγχαρητήρια στους συντελεστές της παράστασης!

 

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση:

Πειραματική Σκηνή της Τέχνης

Facebook

{source}
<iframe src=”http://player.vimeo.com/video/49554404″ width=”500″ height=”281″ frameborder=”0″ webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe> <p><a href=”http://vimeo.com/49554404″>Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας</a> from <a href=”http://vimeo.com/user10959211″>Despina Kaviri</a> on <a href=”http://vimeo.com”>Vimeo</a>.</p>
{/source}

 

Leave a Comment