Σα να μη μας έφταναν όσα τραβούσαμε, το διαβόητο ?εγέρθητι? μπήκε στη ζωή μας! Αρχικά το διακωμωδήσαμε, το συζητήσαμε στα διαλείμματα, το αναπαραστήσαμε στην τάξη. Στη συνέχεια το ξανασκεφτήκαμε και είδαμε ότι δεν είναι τόσο αστείο όσο φαίνεται! Δείτε τι σκέφτονται οι συμμαθητές μας που κατάγονται από άλλες χώρες.

“Περίπου 1 στους 10 ανθρώπους που κατοικούν στην Ελλάδα είναι μετανάστες από άλλη χώρα. Μέχρι στιγμής το δημοκρατικό πολίτευμα της Ελλάδας δεν έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους ανθρώπους αυτούς. Οι πρόσφατες εκλογές της 6ης Μαΐου έχουν δώσει μεγάλο ποσοστό σε κόμματα που δε θέλουν τους ξένους, πράγμα που μπορεί να αποβεί καταστροφικό για τους μετανάστες της χώρας μας. Βάσει παλαιότερων γεγονότων, η εθνικιστική ομάδα της Βουλής υπήρξε η αιτία βίαιης καταδίωξης πολλών μεταναστών, καθώς και ανθρώπων με διαφορετικές αντιλήψεις. Σαν μετανάστης κι εγώ φοβάμαι για το αύριο και το μέλλον μου. Αν οι εθνικιστές υπερισχύσουν στη Βουλή γεννιέται ο κίνδυνος να επηρεάσουν τα υπόλοιπα μέλη της, και η καταδίωξη των μεταναστών είναι ένα γεγονός που αναμένεται στο κοντινό μέλλον. Φοβάμαι ότι οι γονείς μου θα χάσουν τη δουλειά τους, θα χάσω τους φίλους μου, δεν θα ξαναπάω σχολείο… Μην κάνετε το ίδιο λάθος στις επόμενες εκλογές. Σκεφτείτε τους συνανθρώπους σας. Μπείτε για λίγο μόνο στη θέση τους. Σκεφτείτε τη σοβαρότητα της κατάστασης και δράστε.” Ε. , Ι. και Σ.
 
 
Κατάγομαι κι εγώ από μια άλλη χώρα. Δυστυχώς για εμένα το όνειρο μου να μεγαλώσω στην Ελλάδα είναι περίπλοκο…! Όλα πήγαιναν μια χαρά, μόλις όμως έγιναν οι εκλογές… γιατί; Γιατι πρέπει να φύγω? Δικαιωμά σας να φηφίσετε αυτό το κόμμα…. δεκτή η γνώμη σας… ΜΗ δεκτή η συγγνώμη σας!!! Θέλω κι εγώ να μεγαλώσω εδώ! Θέλω κι εγώ να δουλέψω εδώ! Γιατί να μην έχω αυτο το δικαίωμα; Την αγαπώ αυτή τη χώρα! Σκεφτείτε το καλά πριν το ξαναψηφίσετε! Όχι μόνο για εμένα, αλλα σκεφτείτε και τα παιδιά σας που έχουν φίλους από άλλες χώρες… σκεφτείτε πόσο θα πληγωθούν! ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΜΗ ΣΚΟΡΠΑΣ! Ντ.

 

 

Leave a Comment