Aπό την Πέγκυ Μαντοπούλου

Τις τελευταίες μέρες διάβασα κάπου το σύνθημα των εθνικιστών ?Να ξεβρωμίσει ο τόπος από τη βρωμιά και τη σαπίλα?. Με τον όρο ??σαπίλα?? εννοούν τους ξένους μετανάστες είτε είναι νόμιμοι είτε παράνομοι. Πιστεύουν ότι οι Έλληνες είμαστε ο καλύτερος λαός, ο πιο σπουδαίος, ότι είμαστε πρώτοι σε όλα κλπ. Πραγματικά σοκαρίστηκα όταν τα έμαθα όλα αυτά. Δεν θέλω ούτε να τα σκέφτομαι. Θέλουν να διώξουν όλους τους ξένους! Εντάξει, σχετικά με τους παράνομους μετανάστες συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρξει ένα όριο. Τους νόμιμους όμως γιατί;

Θα ήθελα να ήξερα, σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι τα παιδιά των μεταναστών τα οποία γεννήθηκαν εδώ, μεγάλωσαν εδώ και θεωρούν την Ελλάδα πατρίδα τους; Ένα παιδί με γονείς από άλλη χώρα να θεωρεί την Ελλάδα πατρίδα του, σπίτι του, να την αγαπάει και να την σέβεται πολύ περισσότερο από πολλούς Έλληνες, δεν είναι τιμητικό;

Επίσης, κάπου άκουσα να λένε ότι ο ελληνικός είναι ο πιο έξυπνος λαός και ότι οι ξένοι είναι χαζοί. Μέγα ψέμα! Και για να το δικαιολογήσω θα φέρω ένα πολύ απλό παράδειγμα. Αν πάρουμε έναν Έλληνα μαθητή του 12 και έναν ξένο μαθητή που φοιτά σε ελληνικό σχολείο και είναι και αυτός του 12, ποιος είναι πιο έξυπνος; Ο ??ξένος??! Ο λόγος που ο ξένος είναι πιο έξυπνος είναι γιατί αυτός καταβάλει πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια από ότι ο Έλληνας μαθητής. Αυτό το παιδί είναι δίγλωσσο. Μιλάει διαφορετική γλώσσα στο σπίτι του και διαφορετική στο σχολείο, διαβάζει μόνο του χωρίς να έχει το γονιό που να μπορεί να τον βοηθήσει και να του λύσει κάποια απορία. Παρ? όλο αυτά κάποια από αυτά τα παιδιά είναι μαθητές του 19 και του 20. Αυτοί οι μαθητές είναι άξια επαίνου και όχι διωγμού!

Ακόμα, λένε ότι οι ξένοι ευθύνονται για την εγκληματικότητα που έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Μα είναι δυνατόν; Τα πιστεύουν αυτά που λένε; Θέλουν και τα λένε ή τους ξεφεύγουν; Αλλά ναι, έχουν δίκιο. Οι ξένοι φταίνε για όλα και οι Έλληνες είμαστε τα αγγελούδια. Εμείς δεν κάνουμε τίποτα, δεν φταίμε σε τίποτα ΠΟΤΕ! Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχουν καλοί ξένοι και κακοί. Όπως υπάρχουν καλοί Έλληνες και κακοί. Κανένας δεν μπορεί να κρίνει κανέναν και ούτε να τους βάζει όλους στο ίδιο σακί!

Είμαι 14 χρονών και από πολύ μικρή ηλικία κάνω παρέα με παιδιά μεταναστών. Τα παιδιά, όπως και οι γονείς τους, είναι άψογα και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί κανείς να τους χαρακτηρίσει ??σαπίλα??! Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι ότι μπορεί να τους διώξουν από την Ελλάδα. Έχω μάθει να ζω με παιδιά μεταναστών, να συνυπάρχω μαζί τους, στο σχολείο, στην τάξη, στο θρανίο και στη ΖΩΗ.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από έξυπνους και όχι εξυπνάκηδες και φασίστες.

Leave a Comment