Από τη Ντορίνα Ταχιράι

Ήταν Τετάρτη 11/4/12. Ένα απλό μεσημέρι όπως όλα τα άλλα… Κάθισα στον υπολογιστή να δω κάποιο ωραίο βίντεο για να περάσει η ώρα. Στην αρχική του youtube είχε ένα βίντεο με ένα κουταβάκι για εικόνα και μπήκα να το δω γιατι μου αρέσουν πολύ τα ζώα και θέλω να δω πως ζουν, πως συμπεριφέρονται και τι το ξεχωριστό μπορούν να κάνουν!

Το βίντεο ξεκίνησε με την εικόνα της γης και από κάτω υπήρχαν κάποια φράσεις που σου αποσπούσαν την προσοχή! Μιλούσαν για την κακοποίηση των ζώων. Άρχισα να διαβάζω, ενώ παράλληλα έδινα προσοχή και στο βίντεο. Τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά απ’ ότι περίμενα! Εδειχνε κάτι εντελώς παράλογο και όμως αληθινό. Κάποιοι άνθρωποι (;) κακομεταχειρίζονταν αδέσποτα σκυλιά τραυματισμένα.

Τα κλωτσούσαν για πλάκα, για χαβαλέ με (υποτιθέμενη) μαγκιά. Τους έκαναν ακόμα χίλια δυο πράγματα που δε χωράει ανθρώπου νους. Κάποιος τραβούσε βίντεο την ώρα που ο φίλος του πυροβόλησε ένα σκυλάκι στο πόδι, το οποίο καθόταν ήρεμο στο χορτάρι. Το πιο εξωφρενικό που έδειξε ήταν να δένουν και να πετάνε ένα σκυλάκι τραυματισμένο και κακότυχο μέσα σε ένα σκουπιδιάρικο με το μηχανημα σε λειτουργία! Στη συνέχεια έγραφε με κεφαλαία γράμματα τη λέξη ‘ενδυμασία’. Συνειδητοποίησα, ότι οι πανάκριβες γούνες και τα δερμάτινα που φοράνε κάποιοι που χαραμίζουν τόσα χρήματα για να δείχνουν ομορφότεροι, προέρχονται από αθώα ζωάκια που έχουν περάσει τα πάνδεινα!

{source}
<object width=”640″ height=”360″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/TCZxuBdmIeg?version=3&amp;hl=el_GR”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/TCZxuBdmIeg?version=3&amp;hl=el_GR” type=”application/x-shockwave-flash” width=”640″ height=”360″ allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true”></embed></object>
{/source}

Είχα φρικάρει! Είχα μείνει άφωνη! Τα μάτια μου είχαν βουρκώσει… Στο τέλος δεν άντεξα και δάκρυσα… Δεν είχα ιδέα ότι το κοτόπουλο που τρώω έχει περάσει από βάναυσες διαδικασίες μέχρι να καταλήξει στο πιάτο μου. Κι όμως είναι και τα ζώα πλάσματα της γης, όπως είμαστε κι εμείς! Όπως εμείς θέλουμε να έχουμε μια ευχάριστη ζωή, έτσι θέλουν να ζήσουν κι αυτά! Όπως πεινάς εσύ, έτσι πεινάνε κι αυτά! Και στην τελική, όπως ζεις εσύ, έτσι ζουν κι αυτά! Η μόνη διαφορά μας είναι ότι αυτά δεν έχουν λεξιλόγιο για να σου πουν τι νιώθουν! Ένα ‘γαβ’ ή ένα ‘νιάου’ κάτι σημαίνει! Μπορεί να σημαίνει ακόμα και ‘σ’ αγαπώ’. Πρέπει να το καταλάβεις!

Πρέπει να σταματήσουμε να βασανίζουμε τα ζώα. Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι έχουν και τα ζώα δικαιώματα, ας καταλάβουμε ότι σ’ αυτή τη γη είμαστε όλοι ένα!

Leave a Comment