Από τη Χρύσα Ζήσαρου

Εδώ και πολλές μέρες δεν έχω καθόλου έμπνευση και δεν μπορώ να τελειώσω το άρθρο το οποίο ανέλαβα να γράψω? Κάθισα πολλή ώρα μπροστά από τον υπολογιστή, έκανα έρευνα, διάβασα άλλα άρθρα μήπως και μου έρθει καμία ιδέα, το συζήτησα με φίλους αλλά τίποτα? Και έτσι κατέληξα, χωρίς να το καταλάβω, να γράφω αυτά που είχα ήδη διαβάσει στο internet?

Όταν, λοιπόν, μετά από λίγες μέρες, το αντιλήφθηκα έκανα ακόμη μια προσπάθεια να γράψω κάτι δικό μου ακούγοντας μουσική (γιατί αυτό ήταν το θέμα) και χαλαρώνοντας. Αλλά σκεπτόμενη πως ο χρόνος με πιέζει πάλι δεν τα κατάφερα? Κοιτούσα για ώρα την άδεια σελίδα του word μήπως και κάποια λέξη ξεπηδήσει, μέχρι που κουράστηκα και ξάπλωσα?

Ήταν δύσκολο να γράψω για κάτι που δεν είχα διάθεση ή δεν με ενέπνεε. Ήταν σαν κάποιος να είχε μπει στο μυαλό μου και να είχε σβήσει τα πάντα, να είχε κατεβάσει το γενικό διακόπτη. Τίποτα, κενό, άδειο!

Και ενώ ήμουν χαμένη σε αυτές τις σκέψεις, τότε ήταν που μου ήρθε η ιδέα! Έβαλα όλους τους παραπάνω προβληματισμούς μου στο χαρτί και απλώς έγραψα για αυτό που με βασάνιζε τόση ώρα.Και τελικά ήταν πολύ εύκολο! \

Έτσι κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δε μπορείς να γράψεις κατά παραγγελία και ότι η πίεση είναι κακός σύμβουλος. Η ελεύθερη σκέψη είναι πιο δημιουργική και αποτελεσματική!

Είμαι σίγουρη πως και εσείς πολλές φορές βρεθήκατε σε αυτήν τη θέση για αυτό μην απελπίζεστε αν δεν καταφέρετε αυτό που θέλατε από την αρχή. Απλώς γράψτε αυτό που αισθάνεστε σωστό και -που ξέρετε- μπορεί να βγει κάτι πολύ καλύτερο!!!

Free your mind!!!

Leave a Comment