Από την Πέγκυ Μαντοπούλου

Ο ρόλος της οικογένειας στη ζωή του παιδιού είναι σπουδαίος. Η οικογένεια είναι ένα μικρό κοινωνικό σύστημα που βοηθάει τα παιδιά να ??σταθούν?? στα πόδια τους. Ο άνθρωπος εξάλλου είναι κοινωνικό ον και σίγουρα δεν θα άντεχε και πολύ να μένει σε σπηλιές μόνος του!

Ο ρόλος της οικογένειας και η βοήθειά της ξεκινάει από τις πρώτες μέρες της ζωής ενός ανθρώπου. Οι γονείς δίνουν στο παιδί τους στέγη, προστασία, αγάπη, φροντίδα και υλικά αγαθά (φαγητό, ρούχα, παιχνίδια κλπ). Ύστερα το παιδί αρχίζει να μαθαίνει πηγαίνοντας στο σχολείο. Τότε οι γονείς είναι αυτοί που καλύπτουν τα έξοδα της μόρφωσης του παιδιού και το βοηθάνε στα μαθήματά του.

Μεγαλώνοντας το παιδί γίνεται έφηβος και βλέπει πολλές αλλαγές στο σώμα του που συχνά του φαίνονται τρομακτικές και περίεργες. Σε αυτή την σχετικά δύσκολη φάση η οικογένεια είναι αυτή που το στηρίζει και το προετοιμάζει για αυτά που θα ακολουθήσουν. Έτσι ο έφηβος αρχίζει να γίνεται υπεύθυνος. Η οικογένεια επίσης του μαθαίνει να συνυπάρχει με τους γύρω του καθώς και να βοηθάει τον συνάνθρωπό του.

Αργότερα, κατά την ενηλικίωση, η οικογένεια είναι αυτή που θα τον διδάξει και θα τον βοηθήσει να γίνει ένας σωστός άνθρωπος που θα μπορέσει να ενταχθεί στην κοινωνία, ώστε να μπορέσει κάποια μέρα να κάνει και αυτός την δική του οικογένεια.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, η οικογένεια φροντίζει για τα υλικά και πνευματικά αγαθά ενός ανθρώπου. Είναι πολύ δύσκολο έργο αυτό που κάνουν καθημερινά οι γονείς και αξιέπαινο. Κάθε άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια και σίγουρα κανένας άλλος δεν μπορεί να τον βοηθήσει τόσο.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ!

Leave a Comment