Από την Πέγκυ Μαντοπούλου

Από μικρή ακόμα ακούω τους μεγάλους να με ρωτάνε: ??Tι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;?? Θυμάμαι που απαντούσα χορεύτρια ή κομμώτρια κλπ. Μεγαλώνοντας όμως και αρχίζοντας να αποκτώ την προσωπική μου άποψη κατέληξα στο συμπέρασμα ότι θέλω να γίνω φιλόλογος.

Ο λόγος που επέλεξα αυτό το επάγγελμα είναι πρώτον γιατί μου αρέσουν πάρα πολύ τα φιλολογικά μαθήματα όπως τα αρχαία, η οδύσσεια, η ιλιάδα κλπ. και θα ήθελα πολύ να διδάξω και εγώ αυτά τα μαθήματα και δεύτερον γιατί μια φιλόλογος ασχολείται με παιδιά. Είναι υπέροχο να δίνεις καθημερινά τις γνώσεις σου στα παιδιά γεμίζοντάς τα με εφόδια όπως ακριβώς κάνουν και οι φιλόλογοι σε εμάς.

Ένας άλλος λόγος που με έλκει αυτό το επάγγελμα είναι ότι μου αρέσει πολύ το σχολείο όπως και το διάβασμα (ορισμένων μαθημάτων). Το να είσαι εκπαιδευτικός σίγουρα είναι πολύ απαιτητική δουλειά γιατί στην ουσία οι καθηγητές ??εξετάζονται?? από τους μαθητές όταν παραδίδουν μάθημα. Πρέπει να απαντάνε στις ερωτήσεις των μαθητών και να λύνουν τις απορίες τους. Σίγουρα και οι καθηγητές έχουν άγχος κατά τη διάρκεια του μαθήματος αλλά πιστεύω ότι αυτό καταπολεμάται με τον καιρό.

Βέβαια στις εποχές που ζούμε δεν διορίζονται πλέον οι εκπαιδευτικοί οπότε είναι τρομερά δύσκολο να βρουν δουλειά. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον όλα αυτά θα αλλάξουν. Παρόλο αυτά (δηλαδή την οικονομική κρίση και το γεγονός ότι πλέον δεν διορίζονται οι εκπαιδευτικοί) δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσω να ονειρεύομαι το μέλλον μου ως φιλόλογο!

Leave a Comment