Από τη Μαρία Μ.

Όλοι οι άνθρωποι (έστω οι περισσότεροι) βλέπουν τηλεόραση και ιδίως τα παιδιά που συνήθως ξέρουν όλες τις εκπομπές και όλα τα κουτσομπολιά! Όμως ξέρουμε τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την κάθε τρέσα (ξανθιά ή μελαχρινή), τα ψεύτικα αστραφτερά χαμόγελα και την ανεξήγητη αγάπη που νιώθουν ο ένας για τον άλλον; Ελάτε μαζί μου σε ένα μικρό ταξιδάκι στο χώρο της τηλεόρασης για να σχολιάσουμε και να πειράξουμε της καθημερινές εκπομπές που κάθε μέρα μας διασκεδάζουν ή μας ?ενημερώνουν? για τα τελευταία νέα της showbiz.

Ας ξεκινήσουμε από το αγαπητό μας ζευγάρι της πρωινής ζώνης, τους Σκορδαλιάγκες και το “παιδί” τους τον Μαγιονέζο. Όπως ξέρουμε όλοι η εκπομπή τους χτυπάει κόκκινο σε τηλεθέαση και είναι αγαπητό σε όλους, όμως κανένας δεν ξέρει τι γίνεται πίσω από τις κάμερες? Δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι μετά την εκπομπή η κυρία θα αρχίσει το κήρυγμα στον κύριο για την υπερβολική ποσότητα φαγητού που έτρωγε κατά την διάρκεια της εκπομπής (φανταστείτε και στα διαλλείματα τι θα γινόταν) αλλά και για τα ακατάλληλα λόγια που έλεγε μπροστά στην κάμερα. Αντιθέτως, ο Μαγιονέζος θα τρέχει πίσω από τον καημένο τον κύριο να του λέει πόσο καλός ήταν και κούκλος μπροστά στην κάμερα, ενώ ταυτόχρονα να προσπαθεί να τον πείσει να μιλήσει στον διευθυντή του για να του δώσει προαγωγή? Ε στο τέλος ο κύριος, αφού δεν έχει που αλλού να ξεσπάσει, ξεσπάει πάνω στον βοηθό του (αχ τι τραβάει και αυτός ο καημένος) και λίγο μετά όταν θα κάνει ακόμη μια θεαματική έξοδο για κανένα θεατράκι βάζει πάλι αυτό το αστραφτερό χαμόγελο και η κυρία το κατακόκκινο κραγιόν της και ξαναρχίζουν τις γλύκες μπροστά στην τηλεόραση?

Το επόμενο τηλεοπτικό μας πρόσωπο είναι η βασίλισσα της πρωινής (δε το λες) ζώνης που όλες οι νοικοκυρές καθηλώνονται και την βλέπουν κάθε μεσημέρι. Που να ξεραν οι καημένες τι γίνεται μετά την εκπομπή? Όταν λοιπόν κλείσουν οι κάμερες η βασίλισσα φεύγει θυμωμένη από το πλατό γιατί ένας συνεργάτης της την έθιξε κατά λάθος, χωρίς να το ξέρει ο καημένος και απαιτεί την απόλυση του. Ο καημένος ο σκηνοθέτης να προσπαθεί να την ηρεμήσει λέγοντας της ότι είναι θεά και δεν υπάρχει καλύτερη από αυτή και πρέπει να δείξει ανωτερότητα? Στο τέλος την ηρεμεί, αφού είχε ακούσει χίλιες φορές τη λέξη θεά και φεύγει με αριστοκρατική έξοδο καθώς πηγαίνει σε σπα να ηρεμήσει?

Μετά από τη diva μας έχουμε την ανταγωνίστρια της, την κυρία Τάτι που προσπαθεί μετά βίας να την ξεπεράσει σε τηλεθέαση? Την εκπομπή της, στην οποία δεν είναι η μόνη παρουσιάστρια, την βλέπουν συνήθως οι γονείς που γυρίζουν κουρασμένοι από την δουλειά τους και δεν έχουν τίποτα άλλο να δουν. Τη θεωρούν μια ήρεμη και καλή οικογενειάρχισα. Όμως από μέσα της βράζει το αίμα της όταν βλέπει τα νούμερα την βασίλισσας στα ύψη, ενώ αυτή κάθεται και κάνει μια εκπομπή με άλλες τέσσερις κυρίες. Γι?αυτό μετά την εκπομπή κλείνεται στο καμαρίνι της και γίνεται κόκκινη από το θυμό της. Μετά μαλλιοτραβιέται με τις άλλες τέσσερις κακολογώντας τες και στην συνέχεια παίρνει τηλέφωνο το άντρα της (τον κύριο Εισαγγελάτο) λέγοντας τις εξελίξεις τις δουλειάς, ενώ αυτός προσπαθεί να διαβάσει τα παιδιά τους. Στο τέλος παίρνει την τσαντούλα της και φεύγει για κανένα ποτάκι με την κολλητή της.

Στο τέλος της λίστας μας είναι η απογευματινή εκπομπή του κύριου Νικ, της κυρίας πουλί ( με τον πασίγνωστο πια χορό της) και της κυρίας Πεπαλαιωμένου που προσφέρει πολύ γέλιο σε πολλούς ανθρώπους. Μπορείτε να φανταστείτε όμως τι γίνεται στα break ή όταν ο σκηνοθέτης πει τέλος; Αυτά τα χαμογελαστά πρόσωπα ξινίζουν στο δευτερόλεπτο και οι δύο κυρίες αρχίζουν να πετάνε η μία στην άλλη σπόντες για το πόσο χάλια ήταν η άλλη. Ο κύριος Νικ κάθεται σε μία γωνία και να τις κοιτάει κουτσομπολεύοντας τες, ύστερα η φαση καταλήγει σε καυγά (δηλαδή μαλλιοτράβηγμα ) και στο τέλος ο καθένας βγαίνει από διαφορετική έξοδο?

Εδώ το ταξίδι μας τελειώνει , ελπίζω να το ευχαριστηθήκατε και να καταλάβατε ότι η τηλεόραση δεν χοντραίνει μόνο αλλά και παρουσιάζει ψεύτικους ανθρώπους που τους ενδιαφέρει μόνο η δημοσιότητα και τα λεφτά και μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να πετύχουν αυτά που θέλουν?

Leave a Comment