ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΕΧΝΗ

Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Γράφτηκε από ΚατάTείχη

Επίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Μονή ΛαζαριστώνΤην Τετάρτη 3 Μαΐου δύο τμήματα του σχολείου μας, το Β1 και το Γ3, επισκεφθήκαμε το  Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, που στεγάζεται σε ένα εξαιρετικής αισθητικής κτήριο, τη Μονή Λαζαριστών και ξεναγηθήκαμε στην Έκθεση «Η Μνήμη της Επανάστασης. Σύγχρονοι Έλληνες Εικαστικοί-100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση»
Πολλοί από μας επισκεπτόμασταν Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης για πρώτη φορά και ήταν μια πολύ ωραία και πρωτόγνωρη εμπειρία. Αυτό το Μουσείο διαφέρει από τα υπόλοιπα, των οποίων τα εκθέματα είναι πιο οικεία, πιο γνωστά και αποδεκτά! Δεν είδαμε λοιπόν μόνο ζωγραφικούς πίνακες αλλά και έργα και κατασκευές φτιαγμένα από άλλα υλικά.

Αρχικά ξεναγηθήκαμε στον πρώτο όροφο του Μουσείου, όπου είδαμε έργα 31 Ελλήνων καλλιτεχνών και πώς αποτύπωσαν μέσα από αυτά την Οκτωβριανή Επανάσταση. Η τέχνη της Ουτοπίας ενέπνευσε τους Έλληνες δημιουργούς!

Κατόπιν είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα έργα της ρωσικής πρωτοπορίας, μιας από τις πιο σημαντικές περιόδους της παγκόσμιας τέχνης των αρχών του 20ου αιώνα, μέσα από τη γνωστή συλλογή Κωστάκη, της οποίας τα εκθέματα βρίσκονταν στον δεύτερο όροφο του Μουσείου. Εκεί, μετά την ξενάγηση κληθήκαμε να συμμετέχουμε διαδραστικά, να φανταστούμε και να γράψουμε πώς ένιωθαν οι άνθρωποι της εποχής είτε ήταν από την πλευρά των εργατών και των αγροτών είτε ήταν οπαδοί του Τσάρου.

Ήταν μια πραγματικά όμορφη και ξεχωριστή εμπειρία.

Σχετικά με τον αρθρογράφο

ΚατάTείχη

Αφήστε Σχόλιο