Θεατρική παράσταση!

Μια ιδιαίτερη θεατρική παράσταση Μαύρου Θεάτρου παρακολούθησαν οι μαθητές της Α τάξης την Τσικνοπέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Συκεών.  Πριν από την έναρξη της παράστασης, ο σκηνοθέτης κ. Σαφούρης υποδέχτηκε και εξήγησε στα παιδιά τις τεχνικές του Μαύρου Θεάτρου. Στη συνέχεια, οι μαθητές παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τον κεντρικό ήρωα, Ηρακλή, να δίνει τις δικές του μάχες στο ταξίδι προς την αυτογνωσία..  «Ο Ηρακλής και οι άθλοι της ζωής μας» πήρε το πιο θερμό μας χειροκρότημα!

 Αθανασιάδου Μαρία-Χριστίνα Α1
 
Όλοι, μικροί και μεγάλοι εντυπωσιαστήκαμε πολύ,διότι τα φώτα όλα ήταν κλειστά και αντί για ηθοποιούς έπαιξαν την παράσταση καθηγητές, οι οποίοι κρατούσαν διάφορες ζωγραφιές, τις οποίες ζωγράφισαν σε διάφορα χαρτόκουτα με ειδικές μπογιες ή υπογραμμιστές με φωσφορούχα χρώματα που στο σκοτάδι φώτιζαν,καθώς το φως ειδικών λαμπών χτυπούσε πάνω τους. Τις ζωγραφιές τις κρατούσαν οι καθηγητές γι’αυτό υπήρχε και κίνηση στις εικόνες.Οι καθηγητές φορούσαν μαύρα ρούχα από την κορυφή ως τα νύχια για να μη φαίνονται στο σκοτάδι!
 
Αυτό που ήθελαν να πετύχουν οι δημιουργοί μέσα από την παράσταση, ήταν να μας περάσουν μηνύματα για διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον άνθρωπο. Για παράδειγμα,  οι άνθρωποι κάνουν κακές σκέψεις που τους εμποδίζουν στην καθημερινότητα τους. Πώς μπορούν να το αντιμετωπίσουν; Κάτι άλλο πολύ σημαντικό, που καταλάβαμε από την παράσταση, είναι πως δεν πρέπει να φοβόμαστε,αλλά να νικάμε τους φόβους μας.Αυτό που έμεινε περισσότερο στο μυαλό μου είναι πως δεν πρέπει να είμαστε εγωιστές και να τολμάμε,να μην διστάζουμε.

Leave a Comment