Από την Αλίκη Μπλέσιου

Στο παρελθόν οι μαθητές συνήθιζαν να παίρνουν πληροφορίες για τις σχολικές τους εργασίες από εγκυκλοπαίδειες. Τη σημερινή εποχή όμως, οι περισσότεροι εμπιστεύονται το διαδίκτυο. Δεν συμφωνούν φυσικά όλοι με αυτήν την ιδέα. 

Από την μία πλευρά, οι πληροφορίες του διαδικτύου δεν είναι πάντα αξιόπιστες. Ο καθένας μπορεί να αναρτήσει ό,τι θέλει, όπως τον βολεύει, σε αυτόν τον τεράστιο ιστό. Το μειονέκτημα εδώ είναι ότι πολλά παιδιά δεν ελέγχουν, αν οι πληροφορίες είναι βάσιμες αλλά τις περιλαμβάνουν τις περισσότερες φορές στις σχολικές τους εργασίες. 

Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι μαθητές έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπου υπάρχει μια τεράστια ποικιλία πληροφοριών που δύσκολα βρίσκεις στις εγκυκλοπαίδειες. Γι? αυτό και οι περισσότεροι το επιλέγουν. Με λίγη πρακτική εξάσκηση όμως, οι χρήστες μπορούν να καταλάβουν ποιοι ιστοχώροι είναι αξιόπιστοι. 

Παρ? όλο λοιπόν, που πολλές διαδικτυακές πληροφορίες δεν είναι σωστές, αν οι μαθητές διαλέγουν προσεχτικά τι θα συμπεριλάβουν στις εργασίες τους, το διαδίκτυο είναι πρακτικότερη και καλύτερη πηγή πληροφοριών από τις παλιές.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment