Από την Αθανασία Γεωργιάδου, Β1

 

Το πρόγραμμα που πήρα φέτος μέρος ήταν το eTwinning . Το eTwinning ενθαρρύνει τους μαθητές να συνεργαστούν με σχολεία από ξένες χώρες σε ένα συγκεκριμένο θέμα που διαλέγουν οι εκπαιδευτικοί. Στο φετινό πρόγραμμα με τίτλο ΄EATING IN ETWINNING : WER BIST DU, WAS ISST DU?? (Τρώγοντας στο eTwinning: Ποιος είσαι ,τι τρως ? ) όλοι οι μαθητές του Β1 και μερικοί μαθητές του Γ1 και Γ2, συνεργαστήκαμε με ένα γαλλικό σχολείο το College Pasteur και φυσικά όλα αυτά με την βοήθεια της κ.Μονέφτση, της κ.Κωνσταντινίδου, της κ.Τσιούντου και της κ.Κουβέλα. (Στο πρόγραμμα συμμετείχαν και οι μαθητές του Α3 που έκαναν και αυτοί διάφορες δραστηριότητες με τη βοήθεια της κ. Κουβέλα, της κ. Μαλλιαρού και της κ. Νικολαΐδου).

Εμείς οι μαθητές του Β1, πρώτα γνωριστήκαμε με τους μαθητές του Γαλλικού σχολείου δείχνοντας βίντεο κα

ι φωτογραφίες από τα σχολεία μας και μετά γνωρίσαμε στους Γάλλους τον Πύργο τον Τριγωνίου και τα τείχη της πόλης μας κάνοντας κάτι σαν πικνίκ. Μετά εκείνοι, μας έδειξαν ένα φεστιβάλ με μαριονέτες που γίνεται εκεί και μέσω αυτού μας έδειξαν μερικά εστιατόρια τους . Ύστερα υπήρχαν άπειρες δραστηριότητες που κάναμε με θέματα διάφορα, αλλά όλα είχαν σχέση με το φαγητό όπως: για το πρωινό, το υγιεινό φαγητό, για τις επισκέψεις που κάναμε σε υπαίθριες αγορές (εμείς στο Καπάνι και οι Γάλλοι σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο Aachen της Γερμανίας), για τα ειδικά φαγητά που κάνουμε στις αργίες όπως Χριστούγεννα, Πάσχα ,Καθαρά Δευτέρα, Τσικνοπέμπτη στην Ελλάδα, Chandeleur, Mardi-Gras στη Γαλλία, ανταλλαγή συνταγών για την δημιουργία ενός βιβλίου μαγειρικής.

 

Αλλά τα δύο μεγαλύτερα προτζεκτ ήταν όταν συνεργαστήκαμε για την δημιουργία ενός ερωτηματολογίου, και οι μαγειρικές που κάναμε στο σχολείο. Νομίζω πως όλοι είχαμε ενθουσιαστεί πιο πολύ με τα μαγειρέματα αν και στο ερωτηματολόγιο είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους Γάλλους και να συνεργαστούμε για τη δημιουργία και τα αποτελέσματα του. Στα μαγειρέματα από την άλλη είχαμε την ευκαιρία να μαγειρέψουμε και να δημιουργήσουμε δικά μας βίντεο χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Windows Movie Maker. Κατά την διάρκεια των μαγειρεμάτων στείλαμε στους Γάλλους παστέλια τα οποία τους άρεσαν. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιήσαμε πιο πολύ ήταν το Microsoft PowerPoint για όλες τις παρουσιάσεις που κάναμε. Αποφασίσαμε να τελειώσουμε το πρόγραμμα με την γιορτή που κάναμε την τελευταία μέρα του σχολείου με τίτλο ΄ European dinner? που έγινε σε συνεργασία των τμημάτων Β1,Α3 και Γ1. Όλοι (σχεδόν) μαγείρεψαν από κάτι Γαλλικό ή Ελληνικό, γλυκό ή αλμυρό, για να κάνουμε έναν μπουφέ που θα σερβίραμε στους δασκάλους και θα τρώγαμε και εμείς. Όσοι δεν μαγείρεψαν βοήθησαν στο στήσιμο των τραπεζιών και του μπουφέ. Στο τέλος τις εκδήλωσης πήραμε βεβαιώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα και αναμνηστικά δωράκια. Ήταν μια εξαιρετική χρονιά και ελπίζω να συμμετέχω σε αυτό το πρόγραμμα και του χρόνου.

Αθανασία Γεωργιάδου,Β1

Leave a Comment