Την Πέμπτη 21/12/2017 στο πλαίσιο της Δράσης Αποδοχής Διαφορετικότητας, οι μαθητές της Α’ τάξης έπαιξαν μπάσκετ κι άλλα παιχνίδια με νέους και νέες από  το ΚΔΑΠ Νεάπολης. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία τόσο για μας όσο και για τους μαθητές του ΚΔΑΠ. Γνωριστήκαμε, μιλήσαμε, παίξαμε. Αποκτήσαμε “ξεχωριστούς” φίλους…

Από τη Μαρία Βιζβίζη  (Α1)

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Η ημέρα που ήρθαν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στο σχολείο μας  ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για εμένα . Πιστεύω και για όλους μας! Είχαμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε  αθλητικές δραστηριότητες μαζί τους και «να γνωριστούμε» από κοντά. ?Ήταν παιδιά γεμάτα διάθεση , χαρά και συνεργασία.

Στην αρχή του προγράμματος τα γνωρίσαμε  και μάθαμε πολλές πληροφορίες για αυτά και τις δραστηριότητες με τις οποίες ασχολούνται .Ύστερα, πήγαμε στο γήπεδο μπάσκετ που διαθέτει το σχολείο μας και παρακολουθήσαμε έναν φιλικό αγώνα με μεικτές ομάδες των παιδιών αυτών και κάποιων συμμαθητών μας. Αφού τελείωσε ο αγώνας , μεταφερθήκαμε στην αίθουσα της γυμναστικής , όπου  παίξαμε διάφορα παιχνίδια μαζί τους. Εκεί, είχαμε την ευκαιρία να τα γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα?

Ήταν μια μοναδική μέρα , γιατί παίξαμε , μιλήσαμε και διασκεδάσαμε πάρα πολύ!  Η εμπειρία αυτή μας έδειξε ότι μπορεί ο καθένας μας να είναι διαφορετικός , αλλά όλοι πρέπει να έχουμε ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στη ζωή και να μπορούμε να συνυπάρχουμε  αρμονικά!

 

Leave a Comment