Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στις μέρες μας οι έφηβοι χρησιμοποιούνε καθημερινά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ κάποιοι από αυτούς στηρίζονται σε αυτά, για να δημιουργήσουν νέες φιλίες. Τέλος, επηρεάζονται υπερβολικά από τα πρότυπα του διαδικτύου.

Στο ίντερνετ, ένας έφηβος έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί, να ψυχαγωγηθεί και να επικοινωνήσει με φίλους ή συγγενείς που βρίσκονται μακριά. Επίσης, μπορεί να διευρύνει τους ορίζοντές του και να αναπτύξει  άλλους τρόπους και σκέψεις. Μπορεί να βρει πληροφορίες και απαντήσεις για τις απορίες του.

Δυστυχώς,το διαδίκτυο έχει και κάποια μειονεκτήματα, ιδιαίτερα στους νέους. Τα πρότυπα που παρουσιάζονται κάνουν, συχνά, τους έφηβους φανατικούς είτε για προβαλλόμενα πρόσωπα, είτε για κάποιο αντικείμενο, ενώ βάση αυτών διαμορφώνουν κριτήρια για τις σχέσεις τους με τους ανθρώπους. Η υπερβολική χρήση του διαδικτύου μπορεί να «αποβλακώσει», να εθίσει και να δημιουργήσει προβλήματα υγείας σε νέους . Ακόμα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μειώνουν τον χρόνο που ο έφηβος περνάει με τα μέλη της οικογένειάς του ή με φίλους.

Συμπερασματικά,το διαδίκτυο έχει ισχυρή επίδραση στην καθημερινότητα των νέων. Ένας έφηβος μπορεί και πρέπει να κάνει σωστή χρήση του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Καλιοντζή Νίκη, Γκορτσοπούλου Φωτεινή, Αρβανίτη  Αθηνά , Καλιοντζή Κασσιανή , Καμπάνταη Μαρία.

 

Leave a Comment