Από τη Φωτεινή Γκορτσοπούλου και τη Νίκη Καλιοντζή

  ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι Απόκριες είναι μία αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων. Το Τριώδιο σε λίγο ανοίγει και οι προετοιμασίες για τα Αποκριάτικα πάρτι αυξάνονται! Από πού ξεκίνησαν, όμως ,οι Απόκριες και πώς εξελίχθηκαν σήμερα; Ας δούμε, λοιπόν, από πού άρχισαν όλα. Επίσης, εδώ θα βρείτε μερικές εύκολες και οικονομικές ιδέες για την αποκριάτικη στολή σας?

Τις μέρες αυτές γίνεται το έθιμο του γλεντιού, της ψυχαγωγίας, της μεταμφίεσης, δηλαδή του «μασκαρέματος», το οποίο έχει παραμείνει από τις αρχαιότερες «Διονυσιακές γιορτές» των Ελλήνων, όπου οι άνθρωποι μεταμφιέζονταν, χόρευαν, τραγουδούσαν πίνοντας κρασί και το κέφι έφτανε στο κατακόρυφο προς τιμή του θεού Διόνυσου. Ήταν μία ευκαιρία για ξεφάντωμα και χίλια δύο πειράγματα. Αλλά και σήμερα το ίδιο συμβαίνει τις μέρες της Αποκριάς. Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στην Πάτρα γίνεται παρέλαση αρμάτων με επικεφαλή το ομοίωμα του θεού της αποκριάς του «Καρναβαλιού» και από πίσω ακολουθούν οι μασκαράδες.

ΣΕΦ, ΣΟΥ ΣΕΦ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εάν είστε λάτρης του φαγητού και  οργανώνετε ένα πάρτι, αφού για εκείνη την ημέρα θα μαγειρέψετε που θα μαγειρέψετε, κάντε το με στυλ. Νιώστε πραγματικοί μάγειρες, φορώντας απλώς ένα καπέλο μάγειρα και μία ποδιά. Τη μαεστρία σας όλη θα πρέπει να την βάλετε στη σπεσιαλιτέ σας. Ντύστε το μικρό σας? σπαγγέτι με κεφτεδάκια! Θα χρειαστείτε μαλλιά πλεξίματος σε χρώμα εκρού και πον πον σε χρώμα καφέ, τη φαντασία σας στη μαγειρική και βουαλά!

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ  ΜΑΣ  ΦΙΛΟΙ ΤΑ ΜΙΝΙΟΝΣ

Τα “Μίνιον” από την παιδική ταινία «Εγώ ο Απαισιότατος» είναι μία αξιολάτρευτη στολή για τα παιδιά σας. Για να κατασκευάσετε τη στολή θα χρειαστείτε μια κίτρινη φούτερ με κουκούλα, γυαλιά πισίνας, μια σαλοπέτα τζιν, μαύρα γάντια και τρεις τούφες από μαύρο μαλλί που θα το εφαρμόσετε στην κουκούλα του φούτερ. Μην ξεχάσετε να σχηματίσετε σε ένα μαύρο χαρτόνι και να κολλήσετε το λογότυπό τους.

Η ΛΗΣΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ!

Μία άλλη στολή είναι η ληστής τραπεζών. Ένα κολάν ή τζιν χρώματος μαύρο, μία ριγέ ασπρόμαυρη μπλούζα, μαύρα γάντια, ένα σκουφί μαύρο, μία μάσκα μαύρη και ένας απλός σάκος πλάτης είναι τα κομμάτια που θ? αποτελέσουν αυτή την στολή.

ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΔΑΛΜΑΤΙΑΣ!

Όλα τα παιδιά αγαπούν τα κουταβάκια. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τους αγαπημένους τους ήρωες από τα «Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας». Θα χρειαστείτε λευκές φόρμες με κουκούλα και μαύρα φύλλα τσόχας. Κόψτε πολλά-πολλά κυκλάκια τσόχας και κολλήστε τα επάνω στη φόρμα. Επίσης, δύο μεγάλα μαύρα αυτιά που θα τα εφαρμόσετε στις δύο πλευρές της κουκούλας. Ζωγραφίστε αρκετές βούλες στα προσωπάκια τους με κάποιο μαύρο μολύβι ματιών και? είναι έτοιμα!

Καλές απόκριες?

 

Leave a Comment