ΒΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΤΟ …ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!

Γράφτηκε από ΚατάTείχη

Οι νέοι και το …Διαδίκτυο!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στις μέρες μας οι έφηβοι χρησιμοποιούν καθημερινά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ κάποιοι από αυτούς στηρίζονται σε αυτά, για να δημιουργήσουν νέες φιλίες. Επίσης, επηρεάζονται υπερβολικά από τα πρότυπα του διαδικτύου.

Στο ίντερνετ, ένας έφηβος έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί, να ψυχαγωγηθεί και να επικοινωνήσει με φίλους ή συγγενείς που βρίσκονται μακριά. Επίσης, μπορεί να διευρύνει τους ορίζοντές του και να αναπτύξει  άλλους τρόπους και σκέψεις. Μπορεί να βρει πληροφορίες και απαντήσεις για τις απορίες του.

Δυστυχώς, όμως, το διαδίκτυο έχει και κάποια μειονεκτήματα, ιδιαίτερα για τους νέους. Τα πρότυπα που παρουσιάζονται, κάνουν τους έφηβους φανατικούς είτε για το εικονιζόμενο πρόσωπο, είτε για κάποιο αντικείμενο, ενώ, βάση αυτών δημιουργούν κριτήρια για άλλους ανθρώπους. Η υπερβολική χρήση του διαδικτύου μπορεί να «αποβλακώσει», να εθίσει και να δημιουργήσει προβλήματα υγείας σε νέους. Ακόμα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μειώνουν τον χρόνο που ο έφηβος περνάει με τα μέλη της οικογένειάς του ή με φίλους.

Συμπερασματικά,το διαδίκτυο έχει ισχυρή επίδραση στην καθημερινότητα των νέων. Γι’ αυτό ένας έφηβος πρέπει να κάνει «σωστή» χρήση του διαδικτύου, ακολουθώντας τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Καλιοντζή Νίκη, Γκορτσοπούλου Φωτεινή, Αρβανίτη  Αθηνά , Καλιοντζή Κασσιανή , Καμπάνταη Μαρία.

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο

ΚατάTείχη

Αφήστε Σχόλιο