Ένα απόγευμα, καθώς περιπλανιόμουν στο facebook, μου ήρθε ειδοποίηση από έναν άγνωστο για αίτημα φιλίας. Δεν με παραξένεψε μιας που πολλοί κάνουν ένα σωρό άγνωστους, φίλους στο facebook, όμως ωστόσο δεν το αποδέχτηκα το έτοιμα. Μετά από λίγο βλέπω σκούντημα από το ίδιο άτομο (το οποίο δεν ανταπέδωσα) και στο καπάκι έρχεται και μήνυμα. Αμέσως σκέφτηκα πως είναι ένας ακόμη που την πέφτει σε όποιο κορίτσι δει. Επομένως, ήταν λογικό να μην δώσω σημασία.

Όμως, ο τύπος συνέχισε να στέλνει μηνύματα, χωρίς φυσικά να παίρνει απάντηση. Αρχικά ξεκίνησε τις ερωτήσεις του τύπου, «πως σε λένε, πόσο χρονών είσαι» και τέτοια. Έβλεπε πως απάντηση δεν έπαιρνε και απλά μιλούσε μόνος του. Άρχισε να μου μιλάει για τον εαυτό του περιμένοντας πως θα του απαντήσω. Τελικά, απλά περίμενε! Την επόμενη μέρα, μπαίνω facebook και βλέπω στις ειδοποιήσεις μου ότι ο ίδιος τύπος έχει πατήσει like σε όλες τις φωτογραφίες προφίλ μου και στις cover. Εκεί ήταν που ??πάγωσα??. Συνειδητοποίησα πως είχα το προφίλ μου ανοικτό. Αμέσως το μετέτρεψα έτσι ώστε να το βλέπουν μόνο οι φίλοι μου. Μετά από λίγο μου ήρθαν και άλλα μηνύματα. Αυτή τη φορά όμως είχε περάσει σε πιο ιδιαίτερο στάδιο. Ήξερε και σε πιο σχολείο πήγαινα και σε ποια τάξη και πολλά άλλα εξαιτίας της απροσεξίας μου. Ξεκίνησε να μου πετάει σεξουαλικά υπονοούμενα. Φυσικά, δεν σταμάτησε εκεί. Μου ζητούσε αποκαλυπτικές φωτογραφίες και μου έλεγε να βγούμε. Βλέποντας όμως ότι δεν απαντούσα στα μηνύματά του, μου είπε πως την Παρασκευή θα με περιμένει μετά το σχολείο. Κατάλαβα ότι τα πράγματα σοβαρεύουν. Από την μία πίστευα πως ότι έλεγε ήταν μόνο και μόνο για να με πειράξει και να με κάνει να του μιλήσω. Από την άλλη όμως φοβόμουν. Αμέσως σκέφτηκα να τον κάνω block. Όμως, μου έβγαλε ειδοποιητικό το facebook ότι το block θα ενεργοποιηθεί σε 72 ώρες. Μην έχοντας άλλη λύση και κατόπιν βοήθειας απενεργοποίησα το προφίλ μου για τις επόμενες 72 ώρες. Όταν την Παρασκευή χτύπησε το κουδούνι του σχολάσματος ανέβηκε ένας κόμπος στο λαιμό μου, πρώτον γιατί ακόμα δεν τον είχα κάνει block και δεύτερον γιατί φοβόμουν αν είχε έρθει ή όχι. Βγήκα μαζί με ένα μπούγιο από παιδιά, κοίταξα γύρο μου όμως δεν τον είδα. Ένιωσα πολύ καλύτερα! Την επόμενη μέρα, άνοιξα το προφίλ μου και φυσικά τον μπλοκάρισα. Από τότε, ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Η αλήθεια είναι πως μου είχαν προτείνει κάποιοι που ήταν γνώστες της κατάστασης να απευθυνθούμε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Όμως, δεν δέχτηκα. Ήθελα όλο αυτό να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δεν μου άρεσε αυτός ο φόβος που με διακατείχε! Βέβαια, τώρα το έχω μετανιώσει. Πολύ απλά γιατί μπορεί ακόμα και αυτή τη στιγμή κάποιο άλλο άτομο να βρίσκεται στη θέση μου. Πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα τέλος! Μέχρι τότε πρέπει όλοι να είμαστε πιο προσεκτικοί διότι ποτέ δεν ξέρεις τι κρύβεται πίσω από ένα αίτημα φιλίας!  

                                                                                             

Leave a Comment