Από τη Ράνια Μανδαλάκη

Η φιλία είναι πολύτιμο αγαθό σε όλα τα στάδια της ζωής του ανθρώπου! Μια παιδική φιλία και έπειτα εφηβική μπορεί να κρατήσει μια ζωή! Μέσα από την φιλία διαπλάθεις χαρακτήρα, διασκεδάζεις, έχεις κάποιον άνθρωπο για να πεις το πρόβλημά σου και ξέρεις πως όποια ώρα και να τον χρειαστείς αυτός θα είναι εκεί για εσένα, είναι η συντροφιά σου! 
Με τους φίλους περνάς υπέροχα σε κάνουν να νιώθεις σημαντικός και αμέσως γνωρίζουν πώς θα σε βοηθήσουν να αισθανθείς καλά και να γελάσεις με την ψυχή σου. Μπορεί να συζητάς με τις ώρες και να μην θέλεις να σταματήσεις, γιατί σε κάνουν να νιώθεις ωραία, έρχεσαι πιο κοντά μαζί τους και γνωρίζεστε ακόμα περισσότερο, αποκτάτε κοινά ενδιαφέροντα και συμφωνείτε σε αρκετά πράγματα, φεύγει ένα βάρος από πάνω σου λέγοντας τους το πρόβλημά σου. Ο σωστός φίλος είναι πάντα εκεί για εσένα, όποια ώρα και στιγμή τον χρειαστείς αυτός θα είναι πρόθυμος να σου δώσει κουράγιο και να σε κάνει να γελάσεις μέχρι να πονέσει η κοιλιά σου! Αυτές οι στιγμές είναι που σου μένουν μια ζωή χαραγμένες στην μνήμη σου!
Μαθαίνεις να στηρίζεις ανθρώπους που σε αγαπάνε και ξέρεις ότι και αυτοί θα κάνουν το ίδιο για εσένα, όταν τους χρειαστείς. Μέσα από μια αντιπαράθεση ή παρεξήγηση μαθαίνεις να χειρίζεσαι τα νεύρα σου και να κάνεις πίσω τον εγωισμό σου, δίνεις συμβουλές και πολλές φορές του λες πού έχει κάνει λάθος, γιατί ο σωστός φίλος πρέπει να λέει και όχι και να διορθώνει τον φίλο του. Η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη είναι τα πολυτιμότερα αγαθά που αποκτάς, είναι τα θεμέλια μιας γερής και παντοτινής φιλίας!
Η αλήθεια είναι πως όταν μιλάς για έναν φίλο σου ή μια φίλη σου σε πλημμυρίζουν αναμνήσεις και αισθάνεσαι πολλά συναισθήματα? μπορεί μέσα στις σκέψεις σου να γελάς μόνος σου? είναι πολύ ωραίο να έχεις φίλους και εννοώ αυτούς που ξέρεις ότι σε αγαπάνε πραγματικά και σε αποδέχονται έτσι όπως είσαι! Με τα προτερήματα και με τα ελαττώματα σου! Το πιο σημαντικό όμως είναι να ξέρεις πως πολλοί άνθρωποι θα είναι δίπλα σου στα δύσκολα, ίσως από οίκτο, αλλά ο αληθινός φίλος είναι αυτός που θα είναι δίπλα σου μέχρι το τέλος και θα κλάψει με τη λύπη σου και θα πονέσει όσο και εσύ! Στην χαρά σου θα χαίρεται και θα γελάει όσο και εσύ, θα βρίσκεται κοντά σου για να περάσει τις πιο ωραίες στιγμές μαζί σου, γιατί ο φίλος δεν φαίνεται μόνο στα δύσκολα αλλά και στην “χαρούμενα” σου!!!
Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς είναι ότι οι καλοί φίλοι είναι σαν τα αστέρια. Δεν τους βλέπεις συχνά αλλά ξέρεις ότι υπάρχουν!!! Πάντα σε στηρίζουν και σε αγαπούν γι? αυτό που είσαι!

Leave a Comment