Από την Κατερίνα, την Πέγκυ και τη Φυλλένια

Στα πλαίσια του μαθήματος της Βιολογίας αποφασίσαμε με την καθηγήτριά μας κ. Υδραίου να αφιερώσουμε ένα μάθημα προκειμένου να συζητήσουμε, να αναλύσουμε και να ενημερωθούμε για τη σημαντική αλλά και επικίνδυνη ασθένεια του AIDS. Για τις ανάγκες της συγκεκριμένης συζήτησης ο καθένας ανέλαβε να αναζητήσει ορισμένες πληροφορίες όσον αφορά το πότε και πού εμφανίστηκε το AIDS, καθώς επίσης και τρόπους πρόληψης, αλλά και τις συνέπειες που επιφέρει, τόσο στους νέους, όσο και στους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Αρχικά, φαινόταν πως θα γελοιοποιηθεί ένα τόσο σοβαρό θέμα και δεν θα ενημερωνόμασταν σωστά. Τελικά, η ενημέρωση-συζήτηση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Ενημερωθήκαμε σωστά για αυτήν την ασθένεια, μάθαμε πολλά, αλλά το σημαντικότερο από αυτή τη συζήτηση αποτελεί το γεγονός ότι συνειδητοποιήσαμε πως δεν πρέπει να είμαστε ρατσιστές απέναντι σε φορείς του AIDS (οροθετικούς). Εν μέρει, το ενδιαφέρον όλων μας για αυτή τη συζήτηση και γενικότερα για συζητήσεις που αφορούν στη σεξουαλική  διαπαιδαγώγηση, το σώμα μας και το πώς να το προστατέψουμε, προκαλείται από το ότι σ? αυτήν την ηλικία που βρισκόμαστε αναρωτιόμαστε για διάφορα τέτοια θέματα και αναζητούμε απαντήσεις. Σε τελευταία ανάλυση «Η πρόληψη είναι καλύτερη από την άγνοια»!

Ευχαριστούμε θερμά την καθηγήτριά μας για τις χρήσιμες πληροφορίες που μας παρείχε από τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτει, καθώς και τους μαθητές της τρίτης τάξης που συνεργάστηκαν έτσι, ώστε να έχουμε ένα αποτέλεσμα χρήσιμο για τα εφεξής χρόνια της ζωής μας!

Τέλος, με ανυπομονησία περιμένουμε το επόμενο θέμα μας που είναι:??Εφηβική εγκυμοσύνη – μέτρα αντισύλληψης??, βιολογική, κοινωνική και ψυχολογική διάσταση του θέματος”.

 Καρανάτσιου Φυλλένια Γ2               Κελνικόλα Κατερίνα Γ2                Μαντοπούλου Πέγκυ Γ3

                                                                  

                                                                        Κελνικόλα Κατερίνα Γ2

Leave a Comment