Από την Αντιγόνη Γρηγοριάδου

Η αλήθεια είναι πως ζώντας στην κοινωνία της σημερινής Ελλάδας υπάρχουν πολλά θέματα στα οποία μπορεί κανείς να αναφερθεί. Ένα γεγονός το οποίο δέχθηκε σχολιασμούς σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  είναι αυτό του θανάτου των δυο άτυχων φοιτητών στην Λάρισα που προήλθε από μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο εισέπνευσαν από το αυτοσχέδιο μαγκάλι που είχαν ανάψει, σύμφωνα και με τα ευρήματα του ιατροδικαστή.

Επέλεξα αυτό το γεγονός, γιατί αυτά τα παιδιά έχασαν την ζωή τους λόγω οικονομικής κρίσης ,κατά τη  γνώμη μου. Πιστεύω πως ναι, η τοποθέτηση αυτοσχέδιου μαγκαλιού σίγουρα δεν ήταν έξυπνη ιδέα, από την αρχή υπήρχε ο κίνδυνος. Όταν όμως, σκέφτομαι πως η φτώχεια τους οδήγησε σε αυτή την κατάσταση πιστεύω πως η κυβέρνηση φέρει μεγάλο μέρος ευθύνης στον θάνατο αυτών των φοιτητών , όπως και στο μεγάλο ποσοστό αυτοκτονιών που έχει προκύψει λόγω οικονομικής κρίσης τον τελευταίο καιρό.

Στενοχωριέμαι , όταν σκέφτομαι πως θα μπορούσαν αυτοί οι φοιτητές να είναι ο αδερφός μου και οι συμφοιτητές του. Πολιτικοί τους χαρακτηρίζουν ανεύθυνους και ελαφρόμυαλους και μπορεί και να έχουν δίκιο, αλλά κανείς δεν ξέρει πώς θα αντιδρούσε σε ώρα ανάγκης. Αν η ίδια κατάσταση συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια μέχρι να φτάσει η σειρά της δικής μου γενιάς για να γίνουμε φοιτητές, ποιος μπορεί να μου εγγυηθεί ότι οι συνθήκες της δικιάς μου ζωής θα είναι καλύτερες;

 

 

Leave a Comment