Ίδρυση Spotlight Image

 
Το σχολείο μας ιδρύθηκε το 1977. Το οικόπεδο ήταν του Δήμου και το κτίριο ήταν δωρεά των αδελφών Αποστόλου, Λέανδρου και Ιωάννας Φωκά, στη μνήμη του αδερφού τους Οδυσσέα, όπως γράφει και η αναρτημένη γι? αυτό το σκοπό πινακίδα στο παλιό διδακτήριο, επί της οδού Οδ. Φωκά 17.

 

 
 
Ο Οδυσσέας Φωκάς γεννήθηκε στο Βατούμ της Ρωσίας το 1925 από οικογένεια αστών. Ο πατέρας του εγκατέλειψε τη Ρωσία και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη το 1930. Λόγω της οικονομικής κρίσης και εξ αιτίας της αρρώστιας του πατέρα του, πήγε μόνο 3 χρόνια και σε νυχτερινό γυμνάσιο, γιατί αναγκάστηκε να εργαστεί σε χαλκουργείο. Στη συνέχεια τα αδέρφια «άνοιξαν» ένα καροτσάκι στην οδό Ερμού με κάλτσες και εσώρουχα. Το 1957 ανοίγουν το πρώτο μαγαζί στην Ερμού και οι δουλειές πηγαίνουν καλά. Η οικογένεια Φωκά είναι γνωστή στη Θεσσαλονίκη για τις δωρεές της.
(από συνέντευξη της Ιωάννας Φωκά, αδελφής του Οδυσσέα Φωκά)
 

Λειτουργία

Όπως προκύπτει από τα πρακτικά των συνεδριάσεων του συλλόγου διδασκόντων πρώτος Διευθυντής του Σχολείου ήταν ο κ. Καλούδης Ιωακείμ, από το Σεπτέμβρη του 1977 μέχρι τον Αύγουστο του 1984.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ